2019-08-01 113 瀏覽
黎到銅鑼灣真係有好多野食,今次開完會來到朋友想食既Season Oyster & Wine Bar 傾下大家呢幾年既近況。係呢度緊係 Oyster 同 Wine 都要叫啦,食oyster 就一定點白酒架呢,呢度有幾多選擇,我哋揀左甜生地既Obsession,叫一支酒仲可以優惠價$50點一打南非生蠔,太正了! 生蠔勁新鮮,creamy 而且鮮甜,兩個人都唔夠喉,但有其他野食先冇再嗌。另外白酒煮蜆都係好鮮,而家岩岩好熟,蜆肉嫩滑唔老。煙三文魚沙律雖然唔貴但質素相當高,連平時唔食三文魚既我都覺得煙燻味好香,咸度適中,而沙律生菜都好新鮮脆口,足夠既 olive oil 同黑醋令成碟更開胃可口。最後既熊本霜降西冷亦煮得剛好 Medium rare , 比較重牛味但肉質一點也不煙韌。每人三百幾飲飽食醉真係非常抵,呢啲高質小店真係難搵,有可能變常駐點。

Obsession
南非生蠔

另外白酒煮蜆都係好鮮,而家岩岩好熟,蜆肉嫩滑唔老。
白酒煮蜆

煙三文魚沙律