2018-06-19 7869 瀏覽
食火鍋放題我都會揀有高質牛肉先會去,因為自己眼闊肚窄,想留返啲quota食好野!今次揀左但馬屋,係因為朋友食過話唔錯,品質有保證呢度有幾款套餐選擇,價錢由$179-$329不等,按和牛級數而定,有五款鍋以供選擇,一人一鍋,鐘意食乜都叫乜,唔需要同人爭,限期90分鐘任食!7點幾去到餐廳已經見到勁多人等位,為左食好野,等位是在所難免幸好,都唔算等左好耐!我揀左$299日本產和牛及黑豚放題套餐配美肌鍋美肌鍋有雞肉既骨膠原,最岩女性喇朋友叫左意式番茄芝士鍋好香既番茄味,都唔錯架!Shabu Shabu 點少得既醬料基本既醬料都有齊,我最鍾意多多多蒜喇,落幾多都得,正呀!第一round黑毛和牛同豚肉黑毛和牛一捲捲用木盆盛載,色澤非常之靚!脂肪比例分佈平均,油脂細緻豐盈!淥一淥就食得,牛味濃郁,肉質較軟,帶有少許肥肉,令口感更豐盈!黑豚肉黑豚賣相都唔錯!同樣有平均既紋路,肉質粉嫩!講到味道,係比和牛鮮甜,而且油脂較少!除左可以任叫和牛豚肉,仲可以出去自助bar度拎其他食物,有丸、菜、魚、腸仔、麵、烏冬等任你選擇!食物種類雖然唔算好多,但勝在夠新鮮!飲品除左有罐裝飲品,仲可以選擇雜果賓治、橙汁、竹蔗

幸好,都唔算等左好耐!

我揀左$299日本產和牛及黑豚放題套餐配美肌鍋
美肌鍋

美肌鍋有雞肉既骨膠原,最岩女性喇

朋友叫左意式番茄芝士鍋
意式番茄芝士鍋
好香既番茄味,都唔錯架!

Shabu Shabu 點少得既醬料
醬料
基本既醬料都有齊,我最鍾意多多多蒜喇,落幾多都得,正呀!

第一round黑毛和牛同豚肉

黑豚肉
豚肉

食物種類雖然唔算好多,但勝在夠新鮮!

飲品

飲品除左有罐裝飲品,仲可以選擇雜果賓治、橙汁、竹蔗水同蘋果汁!想清清地,仲可以揀茶/水!

Hanngen  -  Danzs

甜品方面,有我最喜愛既哈仔雪榚,四款味道選擇,各具特色!

話咁快又90分鐘,仲覺得有啲意猶未盡,朋友話下次一定要再黎食和牛牛!

美肌鍋
意式番茄芝士鍋