2021-10-09 5279 瀏覽
自從觀塘工廈逐步發展成工廈食肆後,好多cafe都係觀塘漸漸冒起,當中The Hunt Coffee & Roastery 亦都係口碑唔錯呢間cafe較近碼頭個邊,係商業大廈地下個層,我5點幾去到都要等一陣先有位,樓底都幾高,環境幾舒適Tuna Risotto菠菜意大利飯個顏色好翠綠好靚呀,加入左芒果果肉,好有田園既味道,整個意大利飯味道偏淡,不過連埋三文魚籽,吞拿魚一齊食後令到成個飯增添左唔少味道Grilled Sea Bass鱸魚外皮煎至金黃香脆,魚肉亦能保持嫩滑,紫蕃薯同南瓜蓉顏色非常搶眼,配菜同鱸魚都好夾,唔會搶左大家既味道Angus Sirloin五成熟既安格斯西冷牛扒,煎到外面少少焦脆,肥瘦均勻,肉味香濃鮮嫩,配上香脆既薯條同原隻焗蒜頭,非常不錯Honey Lime Macchiato味道飲落似tonic espresso咁,咖啡味香濃,不過我都係鍾意無甜味既咖啡多dGreen Tea Latte轉了燕麥奶既綠茶Latte, 味道正常,唔算有太大驚喜Honey Lime Soda 加了蜜糖既青檸梳打,味道幾refreshing Hunt Signature Tiramisu呢

Tuna Risotto

Honey Lime Macchiato

Green Tea Latte
轉了燕麥奶既綠茶Latte, 味道正常,唔算有太大驚喜

Honey Lime Soda
加了蜜糖既青檸梳打,味道幾refreshing

Hunt Signature Tiramisu
呢個Tiramisu 既形態有別於平時食開個d,好似一件cake咁,好靚呀,lady fingers用上自家製既咖啡同白蘭地浸透,啖啖都有濃郁既咖啡酒香,芝士忌廉好輕好smooth,再咬少少橙皮乾一齊食,個味道真係意想不到既好味
Hunt Signature Tiramisu

無諗過觀塘會有間食物咁高質既cafe,cafe既價錢,fine dining 既擺碟,店員亦都好親切,非常有驚喜