2019-09-25 672 瀏覽
座落荃灣區中心地段角落既荳子Beans,落地玻璃設計,平日晚飯時段以及假日都會出現長龍。同朋友bookmark左呢間cafe好耐,一直唔想排隊冇去試,咁啱同朋友一行三人約係荃灣食飯,時間比較晏(都9點),去到冇人排隊仲可以即時入座。內部裝修偏向簡約、文青風,Beans除左有主食Pasta、pizza、all day breakfast、小食類,仲有好多食評都有推介既甜品。同場見到隔離幾枱放上賣相精緻既甜品,加埋花茶,配合如此Chill既內部裝修,十分適合打卡。我地點左黃金蟹肉意大利粉、黑松露軟殼蟹意大利粉、北京燒鴨蒸包漢堡配薯條沙律,另外再加左客焦糖單骨雞翼。意粉同埋漢堡都係ALL DAY MENU,包檸檬蜂蜜/ 蜜糖薑母茶/ 美式咖啡一杯。咸香味不錯,個人覺得有少少漏,適合同朋友share黑松露味偏淡,軟殼蟹香口好味配搭新穎但蒸包太厚,口感一般推介雞翼炸得香脆可口,配合焦糖味道一流,食落非常方便下次再黎一定要試下佢地既甜品先得

黃金蟹肉意大利粉
咸香味不錯,個人覺得有少少漏,適合同朋友share
黑松露軟殼蟹意大利粉
黑松露味偏淡,軟殼蟹香口好味
北京填鴨蒸包漢堡、薯條、沙律
配搭新穎但蒸包太厚,口感一般

焦糖單骨雞翼
推介
雞翼炸得香脆可口,配合焦糖味道一流,食落非常方便

下次再黎一定要試下佢地既甜品先得
黑松露軟殼蟹意大利粉