想買享樂好耐 不過真係好遠...見雪櫃啲包包清晒 係時候買啲番黎🤤呢到每一款包都寫明晒有冇糖,奶,牛油,雞蛋🥛🧈🥚有啲好好 仲要係純素😍湯種貝果嘅口感比較似麵包 唔夠煙韌冇乜咬口😟但係有樣嘢幾鐘意 有餡嘅位包相對比較薄 焗完之後會變到勁脆 好正‼️.湯種松露芝士貝果🖤💛 $18第一次食黑松露味嘅麵包🥯呢個配搭真係好特別✨一打開膠袋就聞到勁香嘅松露味🤩內餡係意大利黑松露醬🇮🇹同忌廉芝士😎酸酸甜甜同松露又幾夾🤤不過可能忌廉芝士嘅比例比較多 所以芝士味會比較出🧀貝果面頭仲灑咗啲可可粉 味道更加豐富🍫但係整體食落松露味唔算太濃🙈.湯種手工芋泥貝果💜🤍 $16我本身好鐘意食芋泥,紫薯,地瓜🍠每次見到有呢啲餡嘅包一定會買🥰睇食評見到啲人話佢偏甜 雖然佢寫住糖少於5% 但係食落都真係幾甜 不過係接受到嘅😝我估個芋頭餡應該加咗幾多奶落去整 奶香味幾濃🥛有啲似台灣芋頭奶嘅味🤫我諗雪凍佢食嘅話應該會幾似香芋雪糕🍦但係覺得佢冇咗天然嘅芋頭味 少甜番啲啲應該會更加好食🤏🏻.湯種伯爵麻糬奶茶貝果🤎🖤 $18佢地用咗斯里蘭卡伯爵茶🇱🇰加埋黑糖麻糬🤤好香濃嘅茶味 黑糖味都好出😋個內餡仲有奶酥😍所以食落好似飲緊珍珠奶茶
湯種貝果

湯種松露芝士貝果🖤💛 $18
湯種松露芝士貝果

湯種手工芋泥貝果💜🤍 $16
湯種手工芋泥貝果

湯種伯爵麻糬奶茶貝果🤎🖤 $18
佢地用咗斯里蘭卡伯爵茶🇱🇰加埋黑糖麻糬🤤好香濃嘅茶味 黑糖味都好出😋個內餡仲有奶酥😍所以食落好似飲緊珍珠奶茶咁😎呢個麻糬口感都幾煙韌 不過就比較黏🙈雖然餡有啲偏甜 但係貝果size唔算好大 都唔會好溜😚
湯種伯爵麻糬奶茶貝果

台灣紫薯QQ💜🤎 $26
餡料用咗原條台灣紫薯 冇額外加糖😋但係食落都幾甜 可能因為個麻糬/包體甜🤣麵包好鬆軟🥰不過麻糬唔係好煙韌好QQ嘅口感 佢好水好稀 我唔太鐘意😩但係成個包嘅紫薯味都幾濃💜除左內餡 面頭仲有好多紫薯粉 紫薯味好清甜✨最特別係個包仲加左好多黑芝麻粒 所以除咗紫薯味 仲有好香嘅芝麻味🖤
湯種貝果
湯種松露芝士貝果