2021-04-28 1894 瀏覽
🍞高質驚喜親民小店🍞推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍人來人往嘅碧街,往佐敦方向有大細路同真細路都鍾意嘅in’s point 買玩具,向旺角方向有幾個商場賣衫賣玩具同食肆,彷彿碧街橫街比較失色,不過平平無奇嘅麵包舖帶嚟唔少驚喜!鋪面裝修簡潔,感覺比較傳統舊式,店舖唔係好大,但已經足以令人選擇困難症發作同團團轉!第一次買咗幾款,依次序排如下:✨紫芯麻薯(自剩椰汁):買嘅時候仲暖笠笠,太餓關係買完就食。紫芯足料,麻薯QQ,椰汁好香濃,好滿足!✨芝士乳酪(無蛋):芝士香滑濃郁,芝士控留意!✨抹茶紅豆bagel :淡淡抹茶味配上大大粒紅豆,真材實料,味道偏甜。✨藍莓合桃包:唔好睇佢細細個,份量十足,欣賞用藍莓味道無咁甜,合桃碎增加口感。✨咖啡鬆餅:咖啡味濃郁,實淨型scone但唔膩。整體好有驚喜,款式多、而且每個size比平時嘅細啲,可以試多幾款,價錢極度親民!住附近嘅街坊好幸福呀~ .··餐廳:嘉多利天然酵母手作麵包店 (油麻地)地址:油麻地碧街54號地舖
🍞高質驚喜親民小店🍞
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

第一次買咗幾款,依次序排如下:

✨芝士乳酪(無蛋):芝士香滑濃郁,芝士控留意!
紫芯麻薯  &  芝士乳酪

抹茶紅豆bagel

藍莓合桃包

✨咖啡鬆餅:咖啡味濃郁,實淨型scone但唔膩。
咖啡鬆餅

餐廳:嘉多利天然酵母手作麵包店 (油麻地)
地址:油麻地碧街54號地舖
  • 紫芯麻薯