2019-07-14 321 瀏覽
每人各叫了一個4 Course Set $580/1,除咗Main之外,其它都有2款選擇,所以就可以試哂唔同款。Oyster on Chef Selection 有兩隻蠔,海水味重,亦得食得出好新鮮,呢款唔太creamy,食落爽口,唔會好heavy。Summer Truffle Porcini Toast 呢個超級超級好食!熱辣辣剛烤起嘅麵包,上面鋪上了滿滿嘅松露同牛肝菌,香氣逼人,口感亦豐富。Daily Seasonal Clams 大大隻,而且配上嘅忌廉汁好rich好creamy,兩者配合起上嚟又香口又滑溜。King Crab Leg 嚟自日本嘅黃帝蟹腳,好大隻啊!鮮甜嘅蟹腳點上牛油清,更能帶出蟹肉嘅鮮味。Guinea Han 問過店員先知呢道菜用嘅係類似火雞嘅唔知咩雞,佢嘅雞胸部分會keep到好嫩滑,食落又真係喎,外皮薄薄一層煎得香脆,雞胸肉直頭好似雞扒咁嫩,都幾驚喜,不過由於只係用雞湯嚟煮,味道偏淡味。Salmon 同平時食嘅香煎三文魚比,更勝一籌。同Guinea Han一樣煎得外脆內嫩,帶出咗魚嘅香甜味。White Chocolate Panna Cotta 一啲都唔會過甜,
Oyster  on  Chef  Selection
Summer  Truffle  Porcini  Toast
Daily  Seasonal  Clams
King  Crab  Leg
Salmon
Chocolate  Tiramisu、White  Chocolate  Panna  Cotta
White Chocolate Panna Cotta 一啲都唔會過甜,帶有香濃雲呢嗱味嘅奶凍配上藍莓少少酸味調劑,整體唔會漏。
Chocolate Tiramisu 望落雖然似朱古力奶凍,但其實食落有好香嘅tiramisu味。
Tailor-made  Mocktail
Tailor-made Mocktail 只要講聲你想要啲咩方向嘅mocktail,佢哋就會為你調出一杯合你心意嘅飲品,好勁。
需加一服務費,埋單2人約$1280。
⁣如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
Oyster  on  Chef  Selection
Daily  Seasonal  Clams