2024-03-13 433 瀏覽
今日過開嚟德福做嘢,又想食下韓燒,諗起有間濟州燒肉食堂都幾好食,就同同事再次encore。 店員先送上前菜,有酸蘿蔔、泡菜、芽菜、菠菜,如果加$40 就可以成檯任添前菜。 最欣賞可以無限量添加泡菜蛋同埋芝士🧀。 而且呢度個抽風系統都好好,唔會食完成身一陣味。 和牛牛五花:和牛牛五花肉質都好稔,油脂均勻,牛味濃郁。 牛胸肉:牛胸肉較少脂肪,肉味濃郁。 安格斯牛外裙肉:外裙肉多脂肪,肉質軟嫩多汁,並且呈現出美妙的口感和風味。肉質非常嫩滑,睇見啲油花已經知一定好好味,油脂入口有溶化嘅感覺,真係好正🤤🤤,唔需要加任何調味料已經好好味。 濟州黑毛豬梅花肉:梅花肉鮮嫩多汁,油花比例豐富,口感滑溜。 一級五花肉:五花肉肉質柔軟,肉味香濃,五花肉肥瘦適中,燒一燒油香更加突出! 一口鱈魚肉:鱈魚肉肉質紮實,口感夠嫩。 蘋果梨汁雞肉:雞肉有淡淡嘅蘋果梨汁果香味,雞肉吸收晒啲果香味,而且雞肉亦非常嫩滑。 黑米冷麵:冷麵夠晒冰凍,簡簡單單配青瓜絲、蘿蔔絲同雞蛋已經好好味,食完燒肉比較重口味,食個冷麵感覺更加清新。 荔枝梳打&濟州特飲:梳打好大杯,啱晒一邊食韓燒一邊解渴。

和牛牛五花:和牛牛五花肉質都好稔,油脂均勻,牛味濃郁。

牛胸肉:牛胸肉較少脂肪,肉味濃郁。

濟州黑毛豬梅花肉:梅花肉鮮嫩多汁,油花比例豐富,口感滑溜。

一口鱈魚肉:鱈魚肉肉質紮實,口感夠嫩。

荔枝梳打&濟州特飲:梳打好大杯,啱晒一邊食韓燒一邊解渴。
2024-02-28