2024-05-09 10 瀏覽
今日我哋去咗將軍澳南海邊食午餐,餐廳位於海邊,就算坐室內都可以望到大大個海景,餐廳亦都有室外嘅位置可以選擇餐廳裝修華麗,以藍色風格主題,設有卡座,可以喺餐廳四圍打卡Set lunch 係一款前菜一款主菜加奶茶或咖啡前菜有烤紅菜頭蕃茄菲達芝士沙律🥗或者餐湯選擇,或者加$35轉炙燒黃鮨吞拿魚煮食方面,我哋叫香煎比目魚-檸檬酸豆汁 $238比目魚魚皮煎得好香,魚油好豐富,好重魚味,肉質嫩滑 ,而檸檬酸豆汁好特別,係綠色,不過其實唔點都已經好好味,加咗酸豆汁就更加帶出魚嘅鮮味另一個set叫左BLB牛腹扒、薯條同烤蒜 $268我哋叫咗五成熟,上碟嘅時候已經切開咗一塊塊,好重牛味,相當滿意,下次要試埋牛柳!另外甜品有兩款,因為我哋係甜品控,所以兩款都叫左一款係法式橙酒可麗餅 忌廉蘋果金寶 另一款係歌劇蛋糕朱古力同雪糕嚟緊下星期係母親節,見到餐廳有個母親節打卡活動,係IG留言同Mami嘅美食珍貴回憶,就有機會得到$1000現金券,上去 @bistrolabiehk 就可以參加

餐廳裝修華麗,以藍色風格主題,設有卡座,可以喺餐廳四圍打卡

Set lunch 係一款前菜一款主菜加奶茶或咖啡

煮食方面,我哋叫香煎比目魚-檸檬酸豆汁 $238

另一個set叫左BLB牛腹扒、薯條同烤蒜 $268

另外甜品有兩款,因為我哋係甜品控,所以兩款都叫左

一款係法式橙酒可麗餅 忌廉蘋果金寶

另一款係歌劇蛋糕朱古力同雪糕