2024-04-22 150 瀏覽
🎏板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) 🎏💎特選一人前鉄板燒套餐💎🥬前菜、沙律🐟刺身三款🍔鵝肝漢堡 🦐大蝦🐚帶子🐚象拔蚌🥬季節野菜🍛炒飯・漬物🍲麵豉湯🐮澳洲和牛 (厚燒) $620/pp朋友生日想食鐵板燒就去咗位於銅鑼灣分店嘅呢間阪神日本料理試吓,之前都聽其他朋友介紹過喺度食過唔錯,我哋又未食過喎,咁就一於嚟呢度慶祝下😆,做咗佢哋嘅member除咗有折之外,仲送每人一份嘅🍔鵝肝漢堡,就連送嘅鵝肝漢堡都非常高質,鵝肝入口即溶,造型趣緻😋佢有幾個set可以揀,呢一款就係特選一人前,我哋就叫咗兩份,基本上由前菜去到最後嘅甜品都係讚嘆不絕👏🏻👏🏻,非常出色👍🏻,所有嘅食材都新鮮,海鮮刺身口感彈牙之餘又夠爽🤤,而最後呢一款可以揀選其他唔同嘅豚肉或者牛,厚燒或者薄燒,以價錢而定,我就揀咗澳洲和牛厚燒,都係值得一讚🤤🤤,師傅會問你幾成熟,我就揀咗五成,熟嘅程度啱啱好,裏面仲淡粉紅😍,牛味較重,非常有口感🤤🤤呢度嘅景觀唔錯,私隱度都幾高,仲可以包房😆,咁啱我哋嘅料理師傅係日本人,喺烹製過程裏面相當純熟,會問你有啲咩忌口,會介紹呢道菜嘅名,當然啦,下次嚟食嘅時候可以揀指定嘅師傅嫁,最後佢仲用蛋漿寫咗中英對照
🎏板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) 🎏
🥬季節野菜
🍛炒飯・漬物
🍲麵豉湯
🐮澳洲和牛 (厚燒) $620/pp

呢度嘅景觀唔錯,私隱度都幾高,仲可以包房😆,咁啱我哋嘅料理師傅係日本人,喺烹製過程裏面相當純熟,會問你有啲咩忌口,會介紹呢道菜嘅名,當然啦,下次嚟食嘅時候可以揀指定嘅師傅嫁,最後佢仲用蛋漿寫咗中英對照嘅Happy birthday,幾窩心同有驚喜添😍😍