2019-03-11 58 瀏覽
朋友話佐敦有間鐵板燒好正,見老婆最近做野辛苦,就帶佢去食好野,放鬆下!雖然話係佐敦,但如果搭地鐵既話,柯士甸站近d,佐敦站大約行10分鐘左右!環境係好日系既感覺!有方檯,但都有bar檯可以一路食一路睇住大廚烹調食物!我地今次就坐左方檯食物方面,有好多唔同既set,我今次揀左薄燒牛肉北海道二本蟹爪呢個set,$450,價錢唔算平,但勝在食物夠高質!第一次見到既設計!每張檯有一個黑色既套,入面有兩塊木,原來用黎駁係筷子到,應該係方便清潔吧!一開始唔習慣筷子長左,但用用下又ok!前菜有沙律同刺身!刺身新鮮,尤其欣賞隻大蝦,真係好大隻!主菜之一,西京醬煎銀雪魚!真係十分十分有驚喜!原來西京醬係由麵豉醬、糖、酒煮成,味道甜甜地,又有d酒味,同銀雪魚超夾!真心正!主菜二之北海道蟹爪原汁原味,食到蟹既鮮味!仲有牛脷,真係好厚,燒得岩岩好,唔會太熟!主菜重點之一!薄燒牛肉!侍應會預先問幾多成熟,我揀左6成!真係剛剛好六成熟!或者係鐵板燒既原因,容易掌握火喉!牛肉肥瘦適中,中間捲住蔥花,可以中和一下肉類既肥膩!之後仲有一碗特色黃金炒飯我選擇左和牛炒,除此之外,仲可以選擇蟹膏或者係黑松露等,好多選擇!炒飯
朋友話佐敦有間鐵板燒好正,
見老婆最近做野辛苦,就帶佢去食好野,放鬆下!

環境係好日系既感覺!

三點刺身

前菜有沙律同刺身
刺身新鮮,尤其欣賞隻大蝦,真係好大隻!
西京醬煎銀雪魚

主菜之一,西京醬煎銀雪魚!
真係十分十分有驚喜!
北海道二本蟹爪
主菜二之北海道蟹爪
原汁原味,食到蟹既鮮味!
香煎牛脷

仲有牛脷,真係好厚,燒得岩岩好,唔會太熟!
薄燒牛肉

主菜重點之一!薄燒牛肉!
侍應會預先問幾多成熟,我揀左6成!
真係剛剛好六成熟!或者係鐵板燒既原因,容易掌握火喉!
牛肉肥瘦適中,中間捲住蔥花,可以中和一下肉類既肥膩!
特色黃金炒飯

之後仲有一碗特色黃金炒飯
炒飯粒粒分明,又足料,又夠鑊氣!
燒野菜

食左咁多肉,炒菜可以中和下,健康d!
紙包蜆湯

仲有特色既紙包湯!
好特別,店員會係面紙剪開特製既膠袋!
咁樣既設計係貫徹鐵板燒既原則!因為特製既袋可以放係鐵板燒熱d湯!
湯好鮮甜,稍為淡左少少,可能我重口味吧

泡芙

最後仲有甜品食,完全滿足味蕾,老婆都十分滿意!店員全程服務都好好,快靚正
2019-03-07
三點刺身