2023-11-11 178 瀏覽
#pb食在屯門 #pb甜品系列 高質連鎖迷你戚風蛋糕🎂呢間連鎖蛋糕店相信好多人都識 我自己都係佢嘅Fans🥰 想方便想簡單慶祝生日就會買佢🤪 佢全港有接近20間分店 總有一間係你附近 好方便👍🏻 而且佢仲有舉辦每月生日之星活動 有機會免費換取戚風蛋糕😍 佢仲不時推出期間限定味道 最近就推出左香印青提、玫瑰荔枝、泰式奶茶三款味道😋.迷你戚風蛋糕(10cm)有接近20個味道選擇😋 價錢$60-$70不等 真係好適合簡單慶祝生日👍🏻 當然佢都有大個戚風蛋糕(15 / 17 / 20 cm)提供🤪 除左戚風蛋糕 佢仲有另一款甜品 - 巴伐利亞😍🔹香印青提戚風蛋糕🍇推介❤️ 期間限定至11月30日 想試嘅朋友仔要把握機會啦🥰 第一啖就食到香印青提嘅清甜 連戚風蛋糕都有青提嘅香😋 食完好似冇咩罪惡感咁🤪 🔹伯爵夫人戚風蛋糕🍵用左伯爵夫人茶做戚風蛋糕 味道清香 唔伯好濃😋 蛋糕中間會食到蜜餞檸檬乾 上層加左佛手柑cream、伯爵夫人茶jelly 味道酸酸甜甜😍 就算本身唔太中意伯爵茶都會接受到呢種味👍🏻🔹香濃開心果戚風蛋糕💚推介❤️ 用左伊朗開心果 開心果味超濃、超香😍 外層有少少脆皮嘅感覺 上層有開心
#pb食在屯門 #pb甜品系列
高質連鎖迷你戚風蛋糕🎂

🔹香印青提戚風蛋糕🍇

🔹伯爵夫人戚風蛋糕🍵

🔹香濃開心果戚風蛋糕💚
推介❤️ 用左伊朗開心果 開心果味超濃、超香😍 外層有少少脆皮嘅感覺 上層有開心果cream😋 佢嘅開心果味由內到外滲出黎 不過味道略嫌甜左少少🤪

🔹瀨戶內檸檬芝士巴伐利亞🍋
巴伐利亞上層係啫喱 類似日本嘅水信玄餅咁 下層就係Mousse 再加入生果、食用花 賣相好靚😍 今次試左檸檬芝士味 味道偏酸 幾開胃🤪 上層嘅啫喱加左唔同嘅生果幾清甜👍🏻
整體✨ 呢間蛋糕店有接近20間分店 夠哂方便👍🏻 最欣賞佢有10cm嘅迷你戚風蛋糕 細細地 1-2個人就岩🤪 佢最近新推出左3種味道 香印青提夠哂清甜😋

La Famille (屯門) • 🤪🤝🏻
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 6