2024-04-10 76 瀏覽
💰人均 500 HKD (晚市,包廂,有飲酒) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~喺香港食串燒一定會諗起連鎖燒烤店《燒烤堂》,佢地食物選擇非常多, 除左一啲傳統串燒之外,佢哋仲有唔同嘅特式串燒。食得串燒又點少得飲返杯,餐廳提供唔同種類嘅日本酒,日式居酒屋必飲嘅威士忌梳打,同埋多款無酒精特飲,而且生啤更係買一送一!所以今次帶埋一大班朋友去左位於旺角通菜街嘅分店,由於我哋人數比較多,因此我哋係book左包廂(*大家留意返,包廂係要預先book定同埋有最低消費,大家book位時可以問下餐廳detail)餐廳店員做嘢好爽手,就算我哋係包廂內佢哋都好主動入來幫我哋收拾碟同飲品,上菜速度幾快,無乜漏單嘅情況出現。~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~以下係當晚嘅部份食物🤤因為order左太多,所以揀啲印象深刻嘅同大家介紹🤩汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) ($38 HKD)免治雞肉混合左軟骨,口感有層次,先係外層微焦香脆,再食到內裡多汁雞肉,中間亦有軟骨嘅香脆!再蘸上混合左醬油嘅生蛋黃一齊食,別有一番風味。🤩秘制燒羊架🐏($48 HKD)羊架經過秘制調味,炭
💰人均 500 HKD (晚市,包廂,有飲酒)
~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~

🤩汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) ($38 HKD)

🤩秘制燒羊架🐏($48 HKD)
羊架經過秘制調味,炭燒到焦香,外脆內嫩,肉質亦唔會太膩。

🤩明太子雞腿肉🍗($28 HKD)
雞腿肉燒得啱啱好,明太子醬汁增加咗啲海鮮味,好特別。

🤩鰻魚炒飯🐟($48 HKD)
炒飯口感糯糯,亦唔會太油膩,鰻魚肉份量一啲都唔「孤寒」,而且口感軟滑,非常出色嘅炒飯。

🤩明太子燒飯團🍙($38 HKD)
燒飯團包住明太子,外層有啲炭燒香味,口感香脆但內裡米飯依而軟熟。

🤩鹽/麻辣燒白鱔🐍($48 HKD)
白鱔燒得香脆,鹽味同麻辣味都好出色,兩款都值得一試。

🤩焦糖鰻魚芝士玉子燒 🍳($28 HKD)
玉子燒加咗焦糖鰻魚同芝士,味道層次豐富,好好味。

🤩孜然燒蒜蓉茄子 🍆($36 HKD)
經典燒烤必食嘅燒茄子,配合孜然同蒜蓉增加咗香氣,好開胃。

🤩雞皮墨魚滑 🦑($38 HKD)
雞皮燒得脆口,墨魚滑滑地,好特別嘅組合。

🤩牛油蜜糖日本蕃薯條 🍠($38 HKD)
蕃薯條炸得金黃酥脆,牛油蜜糖增加咗啲甜味,十分邪惡😈。

🤩孜然豚肉芫茜卷 🐷($22 HKD)
豚肉卷燒得香口,孜然同芫茜令味道更加豐富,一口咬落芫茜更會「爆汁」,愛茜人士一定不能錯過。
🍖愛燒烤人士一定不能錯過
🍻適合一大班人一齊食下嘢飲下嘢
💰價格ok,食物高質