2024-01-04 1415 瀏覽
去咗上環呢間新開冇幾耐嘅西班牙餐廳🥰 餐廳用咗蘋果綠色做主調🍏 成個環境好舒服😍Tasting menu ($490@)前菜ALL STARTERS TO SHARE🥗 Ibérico Ham 48 Months🐖香草麵包外脆內軟熟🥰 再配埋風乾火腿嘅鹹香味😍Caviar d'Aubergine🍆佢將啲茄子蓉剩返一個茄子嘅造型好可愛😍 入面有薄荷葉、松子、羅勒葉同埋蜜糖🌱 個醬幾清新🌿Whipped Feta🫓有乳酪同芝士🧀 脆片再加上紅石榴🥰 成個感覺好健康😍Codfish Fritters "Beignet de morue"🐟鱸魚薯蓉波🥔 外表好香脆好軟熟😍 入面有絲絲嘅魚肉🐟Padrón Peppers🫑脆炸西班牙青椒🫑 食落唔會好油膩🥰Main 🥩Lobster Acquerello Risotto 🦞(+$50)呢個飯好正🥰 粒粒意大利米都滿晒龍蝦😍 好濃郁嘅龍蝦味❤️ 龍蝦肉口感彈牙👍🏻Ibérico Pork🐖焗豬柳配咗唔同嘅配菜🥰 有紅辣椒同埋原個薯仔粒🥔 個烤薯仔好好食👍🏻 外脆內軟熟❤️Red Berries Creme Vanille🍓紅莓配上忌廉🥰 酸酸甜甜嘅感覺

Tasting menu ($490@)
前菜ALL STARTERS TO SHARE🥗

脆炸西班牙青椒🫑 食落唔會好油膩🥰

Main 🥩

Ibérico Pork🐖

Red Berries Creme Vanille🍓
紅莓配上忌廉🥰 酸酸甜甜嘅感覺係prefect match ❤️

Dessert 🍨
Tarte Tatin 🍎 (+$20)
蘋果批配咗焦糖忌廉同埋雲呢拿雪糕🍨 個焦糖味嘅cream令到蘋果味更加突出👍🏻 雪糕入面仲有雲呢拿籽🥰 呢個好食😋

PINK LOVE / PEACH ICE TEA🍹 ($80@)
2023-12-30
除夕