2018-11-16 156 瀏覽
這間舖坐落於灣仔嘅一條比較偏僻嘅街道,雖然如此,但卻俾人有一個隱世小店ke感覺,今日我就同我朋友嚟呢度試吓佢哋嘅廚師發辦嘅菜式。首先第一道菜式係曹以配上鮟鱇魚肝,曹以肉質結實脆口,魚味則較清淡,做頭盤非常合適。而鮟鱇魚肝就豐潤肥美,口感细腻,味道甘香,不會比鵝肝遜色。蟹仔都係用新鮮嘅蟹仔,即炸即食,非常脆口鮮甜!第二道係北海道厚岸蠔,味道比較温和,淡淡的金屬味和海水味,肉質肥美,口感Creamy,更能突顯它的鮮甜,散發岀濃濃蠔香,留於齒頰間久久不散。第三道係燒白鱔,店舖所揀ke白鱔非常肥美,外皮燒得香脆,但內裏能保持到白鱔的油香及肉質ke鮮嫩。第四道係 酒煮蛤,所煮的蛤好新鮮,大大隻,經清酒煮過之後,味道更加清甜,一試難忘。最後,有新鮮的富有柿作甜品,非常圓滿。係一間好值得推介俾大家嘅餐廳!

蟹仔都係用新鮮嘅蟹仔,即炸即食,非常脆口鮮甜!
曹以配鮟鱇魚肝

北海道厚岸蠔

燒白鱔

酒煮蛤

最後,有新鮮的富有柿作甜品,非常圓滿。
富有柿

係一間好值得推介俾大家嘅餐廳!
曹以配鮟鱇魚肝
北海道厚岸蠔