2023-01-10 474 瀏覽
同朋友去觀塘行街,好肚餓,超級想食放題,樓下見到極尚大喜屋傳單覺得都幾抵,於是試下😄😄呢間放題選擇真係好多,炸物,刺身,壽司,串燒等等,包羅萬有。而且每樣都做得好有誠意,真係好好食,以下是一些精選推介😋😋😋😋😋極上花膠盛宴😋😋😋😋😋花膠好厚肉又大塊,好入味,有五星級中式酒店飲宴嘅級數蒜蓉粉絲蒸扇貝😋😋😋😋😋鮮味嘅扇貝,上面有脆卜卜嘅炸蒜,一啖食落去真係好享受燒香草羊鞍😋😋😋😋😋好大件,啖啖肉,肉質鮮嫩,外面焦香,裏面仲有肉汁天婦羅蝦😋😋😋😋😋新鮮炸起脆卜卜,唔會過火,好大條,炸漿唔算太厚,剛剛好海膽山😋😋😋😋😋新鮮海膽配上薄薄的青瓜,一啖咬落去感覺好清新,鍾意食海膽嘅朋友一定要狂食!!王牌燒乳鴿王😋😋😋😋😋呢個真係好驚喜,充滿肉汁嘅乳鴿,脆卜卜嘅外皮,絕對係高級酒樓嘅質素,竟然在放題可以食到,真係好超值燒溫室甜菠蘿😋😋😋😋😋燒菠蘿用嚟消滯啱晒,食嘅時候小心啲,真係會爆汁鹽燒牛舌😋😋😋😋😋唔會太鹹,味道剛好,燒得夠火喉,充滿焦香,好大塊黑松露油甘魚壽司😋😋😋😋😋意想不到的美味,一入口先有濃郁的黑松露味,然後油甘魚的甘香慢慢滲出來,正!蒜香青蔥燒牛肉壽司😋😋😋😋😋燒牛肉一啲都唔會韌,配上青

呢間放題選擇真係好多,炸物,刺身壽司,串燒等等,包羅萬有。而且每樣都做得好有誠意,真係好好食,以下是一些精選推介😋😋😋😋😋

極上花膠盛宴😋😋😋😋😋
花膠好厚肉又大塊,好入味,有五星級中式酒店飲宴嘅級數
極尚花膠盛宴

蒜蓉粉絲蒸扇貝😋😋😋😋😋
鮮味嘅扇貝,上面有脆卜卜嘅炸蒜,一啖食落去真係好享受
蒜蓉粉絲蒸扇貝

燒香草羊鞍😋😋😋😋😋
好大件,啖啖肉,肉質鮮嫩,外面焦香,裏面仲有肉汁
燒香草羊鞍

天婦羅蝦😋😋😋😋😋
新鮮炸起脆卜卜,唔會過火,好大條,炸漿唔算太厚,剛剛好
天婦羅蝦

海膽山😋😋😋😋😋
海膽山

王牌燒乳鴿王😋😋😋😋😋
王牌燒乳鴿王

燒溫室甜菠蘿😋😋😋😋😋
燒菠蘿用嚟消滯啱晒,食嘅時候小心啲,真係會爆汁
燒溫室甜菠蘿

鹽燒牛舌😋😋😋😋😋
唔會太鹹,味道剛好,燒得夠火喉,充滿焦香,好大塊
鹽燒牛舌

黑松露油甘魚壽司😋😋😋😋😋
黑松露油甘魚壽司

蒜香青蔥燒牛肉壽司😋😋😋😋😋
燒牛肉一啲都唔會韌,配上青蔥同埋炸蒜,很好的配搭,真係要試下
蒜香青蔥燒牛肉壽司

總括嚟講,呢間放題真係高質素,性價比很高,絕對會回頭再食😋😋😋😋😋😋😋😋

2023-01-09
極尚花膠盛宴