2019-09-16 417 瀏覽
好耐未試過咁高度推介一間鋪頭!食物真係勁高質同價錢又係唔貴,本身已經係長沙彎人氣熱店《鰹.烏冬》諗左好耐介唔介紹好,因為唔想咁多人排隊🤣,hahahaha,但好野真係要必推介呀!!!絕對唔係廣告成份😂!-鋪頭唔算好大,假期排咗半個鐘左右但好嘢係需要等待嘅😚,好可惜想食嘅海苔冷烏冬賣晒😫,所以就叫左《竹簾冷烏冬》試到麵條原味,粗身麵條勁彈牙煙韌沾上鰹魚醬汁食好開胃😍,凍冰冰啱晒夏天食,另外叫左一款《鰹魚半湯烏冬》熱烏冬,口感比冷烏冬稍為軟腍一點,但湯底係超濃郁,以鰹魚乾、昆布、 同小魚乾熬成,感覺每一啖都飲緊佢嘅精華🤭加上半滿湯汁比熱湯更濃郁,重口味人士真係必試呢款!-見就咁兩個烏冬有啲寡所以就叫多兩款小食,《骨付雞》勁大隻燒雞髀,雞皮上面灑滿黑椒碎及蒜蓉,燒得雞皮好脆肉質好嫩滑,切嘅時候仲有啲雞油溜出嚟🤤,《味噌焗鯖魚》怕食魚嘅人都愛上,因為一啲都唔腥,食落魚油味勁香同勁滑,好想再叫多條!😻總括嚟講呢間野真係好高質素,已經心思思諗住去再食第二次,希望下次唔好多人排隊同叫曬我想食嘅海苔烏冬🤣!

竹簾冷烏冬
《骨付雞》《味噌焗鯖魚》