一直都勁鐘意食燒肉~岩岩喺日本返嚟!更加想食返啲高質啲嘅肉啦!今次就把握生日機會放肆一下!朋友介紹銅鑼灣呢間新開嘅燒肉店~環境夠新淨!仲要價錢都唔算好貴!正!玩咗成日太肚餓~一嚟食吓啲小食先!炸到脆卜卜嘅雞軟骨~其實仲有啲沙律啊冷盤個啲~不過今日嘅目標係燒肉!!!主食到咗!超厚切啊!!!淨係用小小鹽去調味~味道啱啱好!牛舌食落唔會好重牛騷味~無食到筋位!值得一讚男友鍾意重味啲嘅~所以揀埋香蔥呢款~不過我就覺得太多蔥啦~夾個陣有啲麻煩lol海鮮控嘅我仲揀咗啲貝殼類~~加咗牛油嘅帆立貝食落有啲西式~不過都好鮮甜!份量唔算好多!但隻隻都又肥又甜!必嗌!原本諗住一條唔夠食。。。但原來真係咁大條!會幫你開埋邊~貼心!玩咗成日堅係好肚餓~所以又再追加咗啲肉嚟食~個人比較鍾意有肥有瘦嘅羊肉~唔會調得太濃味!成餐都食得好開心~最正係啲食物唔會腌到無晒肉本身嘅味道~下次可以再encall

玩咗成日太肚餓~一嚟食吓啲小食先!炸到脆卜卜嘅雞軟骨~
其實仲有啲沙律啊冷盤個啲~不過今日嘅目標係燒肉!!!
芝麻阿波雞軟骨

主食到咗!超厚切啊!!!淨係用小小鹽去調味~味道啱啱好!
牛舌食落唔會好重牛騷味~無食到筋位!值得一讚
特選厚切鹽燒牛舌

香蔥簿切牛舌

海鮮控嘅我仲揀咗啲貝殼類~~
加咗牛油嘅帆立貝食落有啲西式~不過都好鮮甜!

香草牛油帆立貝

份量唔算好多!但隻隻都又肥又甜!必嗌!
七輪燒活蛤

24cm大虎蝦

玩咗成日堅係好肚餓~所以又再追加咗啲肉嚟食~
辛口山葵雞翼
個人比較鍾意有肥有瘦嘅羊肉~唔會調得太濃味!
法式香草羊架

2018-04-14