2021-11-06 139 瀏覽
近排天氣涼涼地,最適宜打邊爐去左葵芳一鍋堂。葵芳呢間同金寶湯有合作,湯底有十幾款,限定兩款金寶湯底有忌廉周打蜆湯和蕃茄牛尾湯,我地選左B餐食120分鐘。鴛鴦湯底忌廉周打蜆湯和蕃茄牛尾湯。點左幾款牛有美國安格斯牛肉,美國安格斯牛板鍵,封門柳和牛利托心,牛肉牛味香濃,肉質又幾淋,忌廉周打蜆肉湯里面真是有蜆肉,湯底幾濃郁,蕃茄牛尾湯湯底好鮮甜。外面有些熟食可以自己拎,蘿蔔炆牛腩蘿蔔好入味牛腩又夠淋,粟米腐皮卷又幾好味。蜆仔幾先甜肉質肥美,8吋長蟹柳落去煮又唔容易鬆散,手打墨魚丸和手打孜然雞丸,手打丸彈牙爽口,大大塊花膠煲一陣又好味道。竹笙又索晒湯底的精華好入味,萵筍好爽脆,紫薯蘿蔔有幾特別,將蔬菜放入去湯底裏面吸收湯底的精華超好味。蝦又幾爽口,醃蘿蔔甜甜辣辣幾爽脆,豬耳又爽脆入味。又有好多丸類任食。
近排天氣涼涼地,最適宜打邊爐去左葵芳一鍋堂。
忌廉周打蜆湯和番茄牛尾湯
鴛鴦湯底忌廉周打蜆湯和蕃茄牛尾湯。
美國安格斯牛肉

八吋長蟹柳
韭菜餃
竹笙
蝦又幾爽口,醃蘿蔔甜甜辣辣幾爽脆,豬耳又爽脆入味。
又有好多丸類任食。
2021-11-03
忌廉周打蜆湯和番茄牛尾湯