2018-06-28 282 瀏覽
今晚見早放,所以就同家姐去食大餐。之前啲朋友介紹左係銅鑼灣嘅熊本燒肉,今日終於有機會去試! 我同家姐大概六點幾就到左果到,應該因爲太早,所以我地唔洗點等就有位,仲要係卡位。我覺得喱到嘅環境都幾舒適。我地加左錢食仼食和牛,因為都係加$28,好抵啊!我地坐低左就即刻叫野食,一黎就叫左個刺身拼盤,我見都有幾多款海鮮揀,不過我地淨係鍾意食帶子,帆立貝,三文魚同左口魚,所以我地淨係叫左喱幾樣。我覺得左口魚同帆立貝幾好味幾新鮮。之後我地就叫左啲嘢燒。首先黎個海鮮盤,有唔同種類嘅海鮮,包括生蠔,帶子,大蝦同鮑魚。我同家姐都勁鍾意食個生蠔,因為好肥美同鮮甜。我地我地之後仲叫左和牛同豬腩肉, 試試個和牛都覺得幾好味,有牛味, 我地都好鍾意。 個豬都相當不錯, 不過就有少肥,但我個人都幾鍾意,因為夠哂Juicy 同唔硬。我地仲叫左其他肉類,有魷魚,雞肉,雞翼,三文魚,牛舌,牛小排等等。我覺得個辣味魷魚都幾正,調味調得好好,又唔會硬。而牛肉我就最鍾意牛小排(除左和牛外),因為牛小排肉質好嫰,又有肉汁,我地食完又再食。直得一提嘅係燒菠蘿,好甜好多汁,我地瘋狂咁叫,因為真係好好味,我地每人應該有食左6塊。燒雞脾

刺身

海鮮盤
牛舌  豬腩肉
牛小排

直得一提嘅係燒菠蘿,好甜好多汁,我地瘋狂咁叫,因為真係好好味,我地每人應該有食左6塊。燒雞脾菇都好味,但如果本身個菇有用燒汁醃過應該會更好味。我地仲食左南瓜栗米,都OK。
雞脾菇

除左燒物,我地仲叫左D熟食,當中不得不提嘅係芝士波波年糕,一咬落去年糕煙煙韌韌,D芝士又好香,如果唔係食到太飽我地會想食多幾份。

最後,食到勁飽仲要就甜品食,就係Haagen-dazs 雪糕,我要左cookie and cream 味,家姐就要左strawberry味,我覺得佢果個好味D,haha。仲有喱到嘅野飮都係包埋,有好多新奇嘅選擇,例如翡翠檸檬綠茶,蘋果紅茶,不過我覺得烏龍茶最好飮,仲可以消濟。
雪糕
飲品

人均消費$321,食左咁多野都抵嘅!!!
2018-06-19
海鮮盤