2020-07-05 88 瀏覽
平日約六點到訪,店外已經排左十幾個人,想食記得要訂位。餐廳嘅樓底好高,即使當晚好旺場都唔會覺得侷促,樓上仲有水煙食添。軟殼蟹小漢堡:小漢堡用左甜麵包幾特別,塗上牛油後烘脆,底層食落有啲似蛋糕仔,軟殼蟹炸到好脆,加上沙律醬同紫椰菜,邪惡又滋味,配菜仲有炸魚柳,食到最尾仲保持到脆身唔乾,魚柳個醬汁似乎係蜜糖芥末醬,可惜食落都係同沙律醬差唔多,可以考慮下配其他汁營造對比。番茄培根松阪豬燉飯:欣賞佢無煮到淋晒,飯粒有咬口,番茄醬味道偏甜,份量夠撈勻成個飯,加埋流心蛋啲飯粒就更濕潤,食食下發現個飯仲加左啲烘過嘅藜麥,脆脆地增加口感,豬頸肉有好多塊,呢個好食!鮮奶抹茶:飲品就普普通通啦,沖出黎個色比較啞,果然奶味凌駕茶味,個拉花本身幾靚,係我地擺耐左變成咁嘅樣。

軟殼蟹小漢堡:
軟殼蟹小漢堡