2021-11-10 63 瀏覽
今日同屋企人行完Megabox後想食中菜,去13樓見到呢間裝修幾靚而且我地又鍾意食辣野,岩哂!前菜方面,爽口菜其實係生菜加胡麻醬,食落都的確新鮮夠爽而且醬都唔會好多。腎片辣辣地好惹味口感都幾煙韌,海蜇比起平時見到既粗身,酸酸地好開胃! 魚湯泡菜都鮮甜好食既。花膠雞煲花膠肉勁厚同大舊,食落索哂味而且煮到淋哂,雞煲都係少少辣,雞肉量多而且肉質嫩滑,食落又唔會太咸,幾高質!香辣烤青江魚呢度既烤魚眼見差唔多每一台都有嗌,原鍋上而且都唔太多骨,魚肉量多又索哂味。仲有薯粉同埋芽菜,食完基本上飽咗8成!揚州炒飯叉燒粒同蝦仁都炒得好香,飯身都粒粒分明夠鑊氣!另外仲叫咗飲品,椰青基本上都係食辣必嗌,佢雪得好凍好清甜而且椰肉好易括,應該都係新鮮貨。我就飲黑糖甘蔗冰,完全唔係死甜而真係飲到甘蔗既香味,幾特別!

花膠雞煲

香辣烤青江魚

揚州炒飯

叉燒粒同蝦仁都炒得好香,飯身都粒粒分明夠鑊氣!