2018-12-19 108 瀏覽
今日和朋友往銅鑼灣sodam chicken食晚餐, 我們點了經典芝士火鍋, 蜜糖芥茉炸雞、辣味炸雞、紫菜薯條、lemon綠茶和菊花蜜特飲。經典芝士火鍋配農夫包粒, 芝士是車打芝士,味道香濃, 鹹度和溫度適中, 食落不感到油膩, 農夫包粒食落脆, 連芝士食落惹味。我們用$175優惠價加配蜜糖芥茉炸雞、辣味炸雞。前者甜度適中, 蜜糖味香甜, 芥茉食落惹味, 雞皮香脆, 肉質鮮嫩;後者辣度惹味, 醬汁惹味口, 雞肉香滑,配上辣汁食落醒胃;紫菜薯條紫菜粉惹味, 外脆內軟,薯條炸得金黃乾身, 食落惹味, 佐酒一流;最後菊花蜜特飲賣相吸引好杯, 有點似臉盆, 菊花蜜清甜能清熱氣, 飲落帶有酒香。最後餐廳座位舒適, 價錢合理, 芝士火鍋和炸雞份量十足, 食物美味, 我和朋友食了一頓高質炸雞和芝士火鍋。
今日和朋友往銅鑼灣sodam chicken食晚餐, 我們點了經典芝士火鍋, 蜜糖芥茉炸雞、辣味炸雞、紫菜薯條、lemon綠茶和菊花蜜特飲。經典芝士火鍋配農夫包粒, 芝士是車打芝士,味道香濃, 鹹度和溫度適中, 食落不感到油膩, 農夫包粒食落脆, 連芝士食落惹味。我們用$175優惠價加配蜜糖芥茉炸雞、辣味炸雞。前者甜度適中, 蜜糖味香甜, 芥茉食落惹味, 雞皮香脆, 肉質鮮嫩;後者辣度惹味, 醬汁惹味口, 雞肉香滑,配上辣汁食落醒胃;紫菜薯條紫菜粉惹味, 外脆內軟,薯條炸得金黃乾身, 食落惹味, 佐酒一流;最後菊花蜜特飲賣相吸引好杯, 有點似臉盆, 菊花蜜清甜能清熱氣, 飲落帶有酒香。最後餐廳座位舒適, 價錢合理, 芝士火鍋炸雞份量十足, 食物美味, 我和朋友食了一頓高質炸雞和芝士火鍋
經典芝士火鍋
菊花蜜特飲