2024-04-05 34 瀏覽
喺附近探朋友,朋友建議食樓下呢一間西餐廳,喺呢區附近比較高質素嘅選擇餐廳喺河畔位置,景色同埋氣氛都幾好,星期一夜晚都有8-9成滿,所以最好book枱,同埋窗邊座位可以睇到河畔風景更加享受👍二人餐$298幾抵食,有兩款主菜,跟沙律同湯,仲有嘢飲,怕唔夠飽亦可以加錢跟意大利粉或者意大利燴飯。整體食物質素唔錯,特別推介油封鴨肶配牛肝菌意式燴飯,鴨肶煮得好好,肉質keep到鮮嫩,上面少少甜既脆脆好夾,我幾喜歡意大利飯嘅質感,唔會太硬,而且調味做得唔錯,呢度嘅意大利飯質素好好👍另外黃油雞同帶子都唔錯,份量足,配菜同薯條亦唔馬虎,有心有誠意👍心太軟同牛角包窩夫都值得一試,特別鍾意心太軟唔會太甜,焗到外邊有少少脆口,入面濕潤,甜品encore之選👍