2019-10-31 197 瀏覽
黃埔近來開左好多餐廳🤩當中呢間韓國西餐廳最吸引我🥰在香港自設廠房主打乾式熟成牛肉🐂而且景觀超正 對住紅磡碼頭海旁 又有海景又有日落睇 氣氛讚 建議情侶節日慶祝可以來試試❤️👫講左咁奈 食物質素又如何?。🐂Dry aged T-bone steak🥩 $780足足有650g 嘅牛扒份量十足🤩牛味極濃 店員建議5️⃣成熟 出來效果果然剛好 雖然甚少食medium 但完全接受到👌🏻無血腥味 反而口感軟腍 仲附有不同調味 自己最鍾意加鹽🧂簡簡單單已經好好味😋三人食塊扒已經飽飽地 仲有配菜‼️驚喜位係配菜絕不hea你 每樣都見細心最喜是紅酒啤梨 意外地清甜又輕輕帶出酒香😍。🦀Crab meat cheese truffle linguine $230好濃郁嘅芝士蟹肉意粉🤤配埋我最愛嘅黑松露🖤重口味之選!🍝 意粉見到是人手製作 口感彈牙 粗幼適中 重點有好新鮮蟹肉 一次過滿足咁多願望🥰。🍄Mushroom salad $180蘑菇控表示滿意😍蒜蓉炒雜菇成件事好香 而且入口有濃烈芝士+蒜蓉味 高質之作👍🏻。🐙Italian style grilled octopus with green salad $26

🐂Dry aged T-bone steak🥩 $780

🍄Mushroom salad $180

🐙Italian style grilled octopus with green salad $268
甚少食冷盤所以叫來試試🤟🏻賣相好靚好似藝術品✨雖然是冷盤 但八爪魚依然keep到爽口質感 配埋酸甜清新醬汁 有驚喜👍🏻