2022-04-10 489 瀏覽
適逢感染數字回落,今日陽光普照,天清氣朗,就搭車去黃金海岸行個圈,順便食餐好既!見好多食評都推介白鱔煲仔飯,而且每日限量,所以一早就決定點呢款啦!呢個絕對係我暫時食過最好食既白鱔!鱔皮焦香脆口。部份肉質彈牙,部分就軟腍,一D腥味都冇。煲仔飯同平時食開既中式落豉油唔同,呢款飯底本身已經有調味,亦食到飯焦,可謂各有千秋。串燒就中規中矩。秋葵、冬菇、雞翼同菠蘿都幾好食,反而波棒豬同牛粒較硬同韌。另外,午市套餐可以用HK$25優惠價加購特飲一杯。一場黎到,見D飲品名都幾吸引,一於叫番兩杯黎飲下!飲品係橙紅漸變色,望落去好靚,好似黎明咁,上面放左一片橙。飲落去係雜果賓治既味道,酸酸甜甜,清新開胃!呢杯就味道甘甜,飲落去有蘋果蓉,清新可口!

白鱔煲仔飯

一人前串燒盛

黎明來到

自家茉莉薄荷蘋果蜜

呢杯就味道甘甜,飲落去有蘋果蓉,清新可口!

2022-04-09
白鱔煲仔飯