閨蜜話想去銅鑼灣shopping 之後搵間可以慢慢傾計嘅餐廳 我就搵到呢間居酒屋 菜式創新又唔貴 一試果然無去錯 😋🔸胡椒豬骨湯煮蜆 $78通常我地食開清酒煮蜆或者昆布湯煮蜆 胡椒豬骨湯可能係fusion 潮洲菜 我帶住滿滿疑惑 先飲一啖湯 哇 好鮮甜 蜆好肥美 配埋娃娃菜 神奇地又有d 日式feel🎌🔸海膽蟹子杯 $78好靚呀 用香檳杯裝住好似雞尾酒咁 蟹子嘅份量都幾多 啖啖卜卜聲 海膽上仲有d 魚子醬 真係奢侈到極緻 🍸🔸邪惡包(2件)$88顧名思義好邪惡呀🔥 食左肯定要努力做運動 但肯定唔捨得唔食嘅組合 用刺身帶子夾住煎鵝肝嘅生菜包 兩個都係我最鐘意食嘅食材 不過無諗過可以一齊食 仲咁夾🥠🔸心之蛋卷 $88切開佢原來有半熟芝士流出黎 煎到啱啱好 好juicy🥚🧀🔸燒BB露荀 $38BB露荀比一般嘅露荀幼好多 燒過好香 食落無乜粗纖維 大大啖食得好暢快🥬🔸火焰鐵板牛柳串 (2串) $88重頭戲黎啦 兩大串牛柳插喺鮮甜菠蘿上面🍍 已經睇頭十足 店員仲即場表演 一加酒一點火 大火即時將牛柳包圍 好睇之餘仲有實際作用 令肉嘅表面多一份焦香同酒香🥩🔸原條鰻魚石鍋飯 $118原條鰻魚浮誇咁搭

🔸胡椒豬骨湯煮蜆 $78

🔸海膽蟹子杯 $78

🔸邪惡包(2件)$88

🔸心之蛋卷 $88
切開佢原來有半熟芝士流出黎 煎到啱啱好 好juicy🥚🧀

🔸燒BB露荀 $38

🔸火焰鐵板牛柳串 (2串) $88

🔸原條鰻魚石鍋飯 $118
原條鰻魚浮誇咁搭喺石鍋上面 鰻魚汁加左落飯度撈勻 每粒飯都入晒味 珍珠米夠煙靭 貼住石鍋嘅飯焦脆卜卜🐠

總體黎講 每道菜嘅處理同配搭都好有心機 用料上乘 價錢相宜 值得介紹比身邊朋友🫶🏻

🍽️ 心之食堂(銅鑼灣)
📍 銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
2023-10-18