2021-01-01 2286 瀏覽
平時經開呢頭都會食勝香園/九記牛腩估唔到仲有間高質中東菜😳價錢唔貴而且質素非常高👍🏻絕對會encore!餐廳的外籍顧客佔了一大半相信都深得唔少外國人歡心😌當日係星期六由於晚市唔開嘅關係中午去到係爆曬場!😳好彩一早已經book咗位😇.🥙Smoky Hummus 煙燻鷹嘴豆蓉 $60由chickpeas 整成將中東鷹嘴豆打爛再整成豆泥相對比Francis,呢間嘅hummus質地更加細滑🤤.配上自家製薄餅 $55Homemade Flatbread 依家嘅薄餅比其他中東餐廳多了一份煙燻的感覺 亦較為香脆crispy 相信應該比較切合西方人口味同以往中東薄餅厚實的感覺有點不一樣.🍢Chicken Swekers with Garlic and pickled chilli蒜頭及醃辣椒雞肉串燒 $140呢個真係必點嘅菜式😍雞肉肉質非常幼嫩🤤🤤Garlic Sauce滿滿的yogurt味要瘋狂點醬😍😍.🍖Rack of Lamb $210烤羊架配蒜香乳酪及香料油羊蘇味不太重 肉質鮮嫩超厚肉🤤香烤味十足!配上乳酪 惹味十足😋🥰😍😍詳情可以參考第二張圖🤤.🦐鹽膚木香蒜大蝦Garlic Prawns $
平時經開呢頭都會食勝香園/九記牛腩
估唔到仲有間高質中東菜😳
價錢唔貴而且質素非常高👍🏻
絕對會encore!
餐廳的外籍顧客佔了一大半
相信都深得唔少外國人歡心😌
當日係星期六由於晚市唔開嘅關係
中午去到係爆曬場!😳
好彩一早已經book咗位😇
🥙Smoky Hummus 煙燻鷹嘴豆蓉 $60
由chickpeas 整成
將中東鷹嘴豆打爛再整成豆泥
相對比Francis,呢間嘅hummus質地更加細滑🤤
Hummus

香烤味十足!配上乳酪 惹味十足😋🥰😍😍
詳情可以參考第二張圖🤤

🦐鹽膚木香蒜大蝦Garlic Prawns $190
大蝦大大隻夠新鮮 肉質彈牙👍🏻
蒜味香濃🧄 加點檸檬汁可增加鮮味更清新~

藏紅花米飯 $55
Saffron Rice Pilaf with pistachio
飯粒經藏紅花烹調後 色澤變得金黃✨
飯粒較為硬身有口感 亦相對乾身
我就中意食中國的米飯多d🤣

整體黎講
呢間餐廳係小編係香港暫時食過最抵食最高質嘅中東餐廳❤️
絕對會encore 再試下其他菜式!
不過要注意⚠️
呢間餐廳的水是收費的
可選擇Tap Water/Sparkling Water $40

Hummus
  • Homemade Flatbread