餐廳: 魚一壽司 (教育路)
資訊:

2022-07-31 414 瀏覽
坐成個幾鐘車黎到元朗就係為咗食好嘢其實呢間店已經係小芝我第二次黎上次同朋友黎食咗個自選丼飯 一試難忘 立即拉埋另一半再次來訪呢間高質壽司店👩🏼‍🤝‍👨🏻呢間店一到六點就開始多人排所以至少需要提早一日book位咁我地就book咗位 一黎到就即刻有位坐🥰雖然我地只有2個人 但都有4人位坐位置好闊落成個店為客人嘅安排好貼心唔會為咗做多啲生意整到啲位置密密麻麻👍🏻我地今次晚飯叫咗兩個自選丼飯, 三文魚壽司, 火炙牛肉他他, 火炙三文魚🍣首先介紹下啲壽司三文魚壽司(2件) $15新鮮鮮甜 上面嗰塊三文魚厚薄啱啱好火炙牛肉他他 (1件) $12牛肉好有牛味但稍嫌燒得有啲太熟下次會試下唔係火炙嘅牛肉他他火炙三文魚 (1件) $9呢個真係必試‼️‼️火炙咗嘅三文魚入口即溶但又保留到三文魚嘅鮮味好好食!自選丼飯到咗重頭戲自選丼飯我地分別叫咗三文魚腩2切,大拖羅2切, 珍寶帶子2切丼飯 ($144);同埋三文魚腩2切,大拖羅2切, 劍魚腩2切 丼飯 ($132)三文魚腩好肥多汁又鮮甜大拖羅又係一必食刺身 簡直食返日本嘅味道 入口即溶嘅鮮甜 魚油香好豐盈💯珍寶帶子好大粒又新鮮我好少食劍魚腩刺身 呢個劍魚腩嘅油脂
坐成個幾鐘車黎到元朗

三文魚腩好肥多汁又鮮甜
大拖羅又係一必食刺身 簡直食返日本嘅味道
入口即溶嘅鮮甜 魚油香好豐盈💯
珍寶帶子好大粒又新鮮
我好少食劍魚腩刺身 呢個劍魚腩嘅油脂分佈好均勻 係會令到我以後逢食壽司都會再叫嘅魚鮮味

最後我地仲叫咗件火炙原條海鰻 $22/件
呢個真係必食
鰻魚燒到好淋好軟身
肉質新鮮好好食
個賣相打卡一流

呢一餐真係大滿足
下次一定會再黎❤️

三文魚壽司(2件) $15  &  火炙牛肉他他 (1件) $12
火炙原條海鰻
火炙原條海鰻