2024-01-25 116 瀏覽
今日約左朋友一齊去cafe chill 下,平時好少行開置樂呢邊,今次就專程去發掘下呢頭嘅特色小店。今次去嘅呢間其實都幾多人推薦過,係行精品咖啡店路線。 舖頭雖然唔係好大,但格局令我坐得舒服,唔會逼夾。裝修就行簡約清新風,成個vibe 係幾chill,好啱約朋友黎傾吓偈或者帶部電腦嚟做吓嘢。今次就嗌左兩杯嘢飲同埋兩份食物。順帶一提,呢度嘅Staff都好友善同sincere。*經典意大利朱古力☕️超級濃郁,口感極Creamy,同平時出邊普通飲到嘅熱朱古力一啲都唔同,rich同滑好多👍🏿有驚喜*京都抹茶鮮奶🍵抹茶味出,唔會過甜又或者有種好假嘅抹茶糖漿味,加埋有心思嘅拉花,睇得又飲得。*煙三文魚沙律菜貝果🥯貝果有咬口,亦都做到有少少外脆內軟嘅感覺。加埋煙三文魚沙律菜嘅配搭,食落好夾,好食。*日式碎蛋沙律三文治🥪一擺上枱面,極大份,兩個女仔一齊食都好夠飽。個麵包係口吐絲,好鬆軟唔會話好硬好乾,而入邊嘅碎蛋沙律調味都啱啱,好食落好清新同健康。整體嚟講,我覺得呢間Cafe係高質嘅,亦都值得再回頭到訪試下佢其他嘢。

*經典意大利朱古力☕️

*京都抹茶鮮奶🍵