2023-04-26 486 瀏覽
今晚突然好想食壽司,橫掂都係不如買一盤壽司返屋企食啦!阿女又鍾意食老公又鍾意食!搵吓公司附近有咩壽司舖,發現喺灣仔有一間好似幾地道,又有啲fusion嘅感覺嘅外賣壽司到會。呢間小店處於灣仔橫街的一家小店鋪。雖然舖頭細細,但係好似都幾多嘢食,主力都係做到會同外賣,當然都可以堂食。入去睇吓有咩食先,見到poster有一張介紹外賣壽司盒,諗咗一陣,決定order一盒45件嘅彩色盒壽司。壽司出爐,佢嘅外賣盒好似一盒Pizza咁,唔打開嚟睇真係以為係一盒pizza! 店員打開蓋俾我檢查,我心諗: 嘩整得好靚喎!忍唔住同佢打卡影張靚相,然後就飛返屋企食我嘅彩色壽司盒。呢個彩色壽司盒,一共有六款壽司,每款壽司都係我至愛,但講到我最偏愛嘅一定係牛油果卷🥑,當然,三文魚同鰻魚卷都好正😍除咗師父手工好,色香味都俱全,下次有派對,可以去Mr. Maki度訂壽司到會!!其實佢除咗壽司之外,都有其他唔同嘅外賣到會,大家都可以去試吓呢間小店,應該會令你有所驚喜!
今晚突然好想食壽司,橫掂都係不如買一盤壽司返屋企食啦!阿女又鍾意食老公又鍾意食!搵吓公司附近有咩壽司舖,發現喺灣仔有一間好似幾地道,又有啲fusion嘅感覺嘅外賣壽司到會。呢間小店處於灣仔橫街的一家小店鋪。雖然舖頭細細,但係好似都幾多嘢食,主力都係做到會同外賣,當然都可以堂食。入去睇吓有咩食先,見到poster有一張介紹外賣壽司盒,諗咗一陣,決定order一盒45件嘅彩色盒壽司壽司出爐,佢嘅外賣盒好似一盒Pizza咁,唔打開嚟睇真係以為係一盒pizza! 店員打開蓋俾我檢查,我心諗: 嘩整得好靚喎!忍唔住同佢打卡影張靚相,然後就飛返屋企食我嘅彩色壽司盒。