前排約咗閨蜜撐枱腳、傾計談心😜 我哋當日係星期一晚大約7:30pm左右嚟到,竟然好好彩地門口泊到個錶位,仲要直入餐廳唔洗等位,Lucky!! 👏👏👏 眼闊肚窄嘅兩個女仔,今餐叫咗勁多嘢食!---------------------------👉 古早味滷排骨便當 ($62)份量超多,排骨勁大塊!相信一個好大食嘅男人都會夠飽😂 排骨嘅口感同味道好特別,外層就炸得非常酥脆、內層排骨就鮮嫩多汁而且滷水味香濃,暫時係我食過最好味嘅台式排骨。而白飯係用上珍珠米,不過就唔算好有飯香。.👉 大腸麵線 (小) ($30)超正!蒜香味濃、帶有少許濃稠口感,勁有台灣風味!而且大腸亦唔會過肥,份量都適中,大約有5-6舊。小碗嘅份量,岩晒一般女仔嘅食量。.👉 滷肉飯 (小) ($30)滷肉肥瘦適中,而且滷肉粒大小亦剛剛好。.👉 塔香鹹酥雞 ($38)炸得非常酥脆,炸粉唔會太厚,雞粒大小適中,油炸過後仍然保留到雞肉嫩滑多汁,而且帶有淡淡嘅塔香,唔錯唔錯。.👉 超濃芋泥蛋餅 ($38)本身對芋泥冇太大喜好,不過今次朋友揀嘅蛋餅真心幾好味,味道非常近似喺台灣食到嘅味道,有滿滿嘅芋泥、唔會太甜,而且芝士餡料有拉絲效果

---------------------------
古早味滷排骨便當

👉 古早味滷排骨便當 ($62)
大腸麵線 (小)

👉 大腸麵線 (小) ($30)
滷肉飯 (小)

👉 滷肉飯 (小) ($30)
滷肉肥瘦適中,而且滷肉粒大小亦剛剛好。
塔香鹹酥雞

👉 塔香鹹酥雞 ($38)
超濃芋泥蛋餅

👉 超濃芋泥蛋餅 ($38)
本身對芋泥冇太大喜好,不過今次朋友揀嘅蛋餅真心幾好味,味道非常近似喺台灣食到嘅味道,有滿滿嘅芋泥、唔會太甜,而且芝士餡料有拉絲效果!不過要提提大家,蛋餅一定要趁熱食,如果好似冬甩妹咁,兩個女仔叫咁多嘢食,仲要邊食邊傾計,個蛋餅凍咗就唔好食了😣
現煮冬瓜鮮奶

👉 現煮冬瓜鮮奶 ($24)
好味!本身以為咁大路嘅台式飲品,應該冇乜特別啦,點知出乎意料地我真係覺得好好飲!佢甜度適中、而且夠解渴,如果可以再大杯少少就完美啦,推介!👍
👉 總結:
總括嚟講,呢間台灣菜性價比甚高,樣樣都好好味,裝修方面亦落足心機,整個裝修風格係走台灣懷舊風,令食客有種彷如置身於台灣嘅感覺,真心推介👍
古早味滷排骨便當
大腸麵線 (小)
滷肉飯 (小)
塔香鹹酥雞