2021-11-04 335 瀏覽
因為疫情關係,已經有好耐冇去過台灣旅行啦,有啲掛住台灣牛肉麵同埋珍珠奶茶,所以今次嚟咗銅鑼灣嘅台式小食店,佢入邊嘅裝修好懷舊,有少少似去咗台灣旅行一樣😂😂 食台灣嘢梗係一定要食牛肉麵啦,如果下次有機會一定會試埋佢啲排骨飯。 我覺得食牛肉麵最緊要係佢嘅湯底,呢度嘅牛肉麵湯底就整得啱啱好 👍👍 牛肉都大大嚿,好好食😋 另外佢都有好多唔同種類嘅台式小食,我就試咗佢嘅牛肉捲蔥餅 - 呢個都係佢哋其中一個signature嚟㗎😍 佢嘅整法都幾特別,係一個crepe包住啲牛肉,少少酸酸地,食下食下都幾好開胃,可以唔覺意食晒成碟㗎😂😂😂😂 當然飲品就一定要試吓佢哋嘅香芋奶綠啦!

牛肉麵
牛肉捲蔥餅