2024-01-11 336 瀏覽
今晚收工,爸爸說不想煮飯,想懶一下,咁就近近地去附近呢間波士冰室食返個晚餐。之前間中都會來光顧,因為餐廳食物多種類,即炒粉麵、晚市客飯、晚市扒類、常餐等等都應有盡有。價錢又相宜,又抵食又大份,所以都係我們家庭的另一個飯堂。今晚又黎食了,睇完餐牌都心痕痕,好多款都想食,最後我們點了兩個晚市精選。點套餐仲有老火湯附送,今晚的湯是豬𦟌蘿蔔湯,又甜又足料,好正。爸爸點了一杯熱奶茶,奶茶茶香濃,又幼滑,令人讚不絕口。我點了一杯忌廉溝鮮奶,甜甜的鮮奶混和了忌廉,又香又好味。餐廳仲提供好多唔同既懷舊特飲,正。香煎BBQ豬扒拼特長豬肉腸,可跟飯/意粉/薯菜,而我就跟了薯菜。份量好足好大份,看到又香又好味既BBQ豬扒,啖啖肉,而且肉質好腍好好味,仲有濃濃既汁醬,吃起來又好味又多汁。好正。特長豬肉腸外皮好脆,中間啖啖肉,好好味呢。仲有超大份脆卜卜熱辣辣既薯角,好豐富好邪惡呀。另一款點了意式茄茸海鮮天使麵,好香好濃郁的蕃茄味,除了味道有蕃茄香外,仲會食到茄茸,真材實料的。海鮮都好多呀,有青口、魷魚、蜆,超級豐富,又足料又大份,仲要好好味,正。

奶茶

爸爸點了一杯熱奶茶,奶茶茶香濃,又幼滑,令人讚不絕口。
忌廉溝鮮奶

香煎BBQ豬扒配特長豬肉腸配薯菜