2020-02-25 31 瀏覽
搵食行遠D今日黎到旺角!因為朋友係足球迷,所以佢介紹我去食呢間用以足球為主題既樓上西餐廳,入到去見到好多波衫同球員相,波迷一定好鐘意!廢話少講,講下食評先!因為叫左2份set dinner 所以前菜有沙律,個黑醋蜜糖汁好好食,沙律菜亦幾新鮮。仲有份是日餐湯蘿蔔湯,嘩原來蘿蔔湯可以咁好飲,勁足料勁濃郁,搞到想自己係屋企煮黎飲😂黑松露薯角係用黑松露油即炸出黎,熱辣辣,而且佢唔係普通薯角加pat黑松露醬咁簡單,所以好濃黑松露味,唔洗點茄汁已經好好食!咸蛋雞翼,極邪惡!咸蛋味濃郁,雞翼炸完仲好多汁,食完即開左個胃。好,終於到主食喇!雜肉扒牛舌勁大條,我平時唔食牛都覺得好yum yum,唔會overcook 搞到實的的咁。雞扒亦煎得好好味,不過最出色我覺得係pat紫薯蓉,可能我太愛紫薯了😂另一份主食法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯,味道濃得黎唔會太膩,雞肉好滑,仲有大大隻鮑魚,好抵食呀媽🤤最後叫埋份心太軟,甜度適中仲要堅流心,熱辣辣好正!簡直係畫上一個完美既句號,真心值得再encore!
搵食行遠D今日黎到旺角!

前菜沙律
蘿蔔湯