2021-11-12 120 瀏覽
住左喺黃埔咁耐都未食過Kerry Hotel既餐廳,今次就試左酒店既呢間西餐~主打熟成牛扒😋望住個靚靚海景食飯真係特別正!🥰Wild Mushroom Cream Soup with Truffle Oil 一上枱已經聞到濃濃既松露香,湯入面有好多蘑菇片,勁足料🤤黑松露味都好出~ 正🥰Bong Signature Spicy Seafood Linguine 配料有唔同既海鮮,有蝦、墨魚仔、青口等,好豐富呀🤩湯底微辣,食落都幾惹味~意粉硬身左少少🥺Dry-aged Ribeye Steak 店員先為我哋送上一系列調味料,身邊有火山鹽、海鹽、紫菜鹽、黑椒、芥末同埋酸瓜😆肉眼肉質超粉嫰😍肉味幾濃😋加埋調味令肉味更出~Tiramisu 口感軟滑細膩,同表面非常香脆嘅手指餅形成強烈對比,更加衝擊味蕾🤩咖啡後勁慢慢滲出☕️兩人分享啱啱好😋

Dry-aged Ribeye Steak

Tiramisu