2019-12-12 145 瀏覽
.餐廳環境幾優雅 係二人世界既好地方呢晚黎食 可以坐靠窗4人枱唔算好嘈 不過如果枱放得鬆動啲會有較大空間感Menu方面有套餐提供 HP叫左兩個餐share包左以下既嘢:自家制醃三文魚伴青瓜蘋果沙律及刁草鮮忌廉 or 藜麥烤南瓜神石榴沙律是日精選湯Main Course綠茶芝士撻 or 脆脆朱古力慕絲蛋糕咖啡/茶.沙律我地各要左一個 煙三文魚配忌廉好夾入口更加滑 口感厚啲 又無搶到魚既煙燻味南瓜沙律都唔差 高纖夠健康 有埋石榴甜甜地balance返菜既草青味道 夠曬開胃.是日餐湯係南瓜湯 好傑好濃飲到好新鮮又甜既南瓜味 忌廉既份量又調得啱啱好 飲完都唔覺得滯.牛扒牛味幾豐富 肉質腍 𡁻落唔韌火喉跟到客人要求 生熟程度滿意輕輕點少少燒汁 味道更鮮更出色鱸魚柳質感比較鬆軟 唔係結實型比較欣賞佢既魚皮 焗完又唔覺腥味仲要有種香口感覺師傅手勢確實有返咁上下不過用龍蝦汁襯托魚肉覺得爭啲汁其實好feel到真材實料龍蝦獨特既鮮甜味道HP都飲左幾啖但就正正搶左魚肉既香味 入口時都俾龍蝦汁蓋過左.甜品方面比較推介chocolate mousse cake超濃朱古力味 夠軟熟
餐廳環境幾優雅 係二人世界既好地方
是日精選湯
Main Course
綠茶芝士撻 or 脆脆朱古力慕絲蛋糕
咖啡/茶
自家制醃三文魚伴青瓜蘋果沙律及刁草鮮忌廉 & 藜麥烤南瓜神石榴沙律

沙律我地各要左一個 煙三文魚配忌廉好夾
入口更加滑 口感厚啲 又無搶到魚既煙燻味
南瓜湯

是日餐湯係南瓜湯 好傑好濃
飲到好新鮮又甜既南瓜味
忌廉既份量又調得啱啱好
飲完都唔覺得滯
炭扒美國熟成肉眼扒(6安士)伴燒汁(餐)

海龍皇焗鱸魚柳(餐)

牛扒牛味幾豐富 肉質腍 𡁻落唔韌
但就正正搶左魚肉既香味 入口時都俾龍蝦汁蓋過左
甜品方面比較推介chocolate mousse cake
超濃朱古力味 夠軟熟
南瓜湯
炭扒美國熟成肉眼扒(6安士)伴燒汁(餐)
海龍皇焗鱸魚柳(餐)