2018-09-22 1979 瀏覽
高級放題@尖沙咀好耐無食過放題,原來宜家啲放題咁高級,有築地直送嘅魚刺身 點啲酸汁食,開胃啲,就可以食多啲啦~刺身拼盤種類好多,出哂煙咁好靚仔下!特別啲嘅有海膽同蟹鉗,蟹鉗拆哂殻又鮮甜,好高質 其他刺身都好新鮮。連龍蝦都有,好豪華,哈哈!一樣係開哂邊,唔駛點拆殻就食到,好好。生蠔係出出面攞嘅,開定哂自己攞,唔駛等。食幾多攞幾多都得,真係好好 有兩個唔同產地嘅生蠔,鍾意食爽口定係 creamy 都滿足到!壽司都整得幾靚,壽司、卷物、軍艦同花之戀都有好多唔同嘅款。我哋主力係卷物,因為卷物會多啲創意啲海膽都幾多,質素唔錯~至於啲飲品真係令我幾喜出望外,好多放題都有酒飲,但呢度齊全到一個點 紅白酒、rose、梅酒、吟釀同柚子酒,應有盡有!就算唔飲酒都有好多選擇,連花茶都有!有咁多酒飲,就點咗份鱈魚片送酒,脆卜卜好好食,非常 chill 惹味嘅串燒都啱送酒㗎,哈哈!一夜干都有,我真係服得好緊要 一夜干呢種製法會令魚嘅肉質紮實啲,食咗唔少刺身再食呢啲,係另一種風味~點咗蝦天婦羅、南瓜、蕃薯呢啲,仲有啲菇,味道都唔錯。酒鬼們仲點咗個清酒煮蜆,哈哈~有甜品櫃嘅自家製甜品,又有雪糕、雪條、雪米糍呢啲。
高級放題@尖沙咀

好耐無食過放題,原來宜家啲放題咁高級,有築地直送嘅魚刺身
點啲酸汁食,開胃啲,就可以食多啲啦~

刺身拼盤

其他刺身都好新鮮。

龍蝦

生蠔

壽司

啲海膽都幾多,質素唔錯~

飲品

鱈魚片

串燒

惹味嘅串燒都啱送酒㗎,哈哈!

一夜干

一夜干都有,我真係服得好緊要

天婦羅

點咗蝦天婦羅、南瓜、蕃薯呢啲,仲有啲菇,味道都唔錯。

清酒煮蜆

酒鬼們仲點咗個清酒煮蜆,哈哈~

Movenpick  雪糕
甜品櫃嘅自家製甜品,又有雪糕、雪條、雪米糍呢啲。朋友好鍾意食 Movenpick 雪糕,一口氣食咗幾杯

今次嘅放題都幾有新鮮感,有啲出面無嘅嘢。而且裝修都比較靚,啲座位好闊落。朋友們都盡興而歸
刺身拼盤
龍蝦