2021-07-31 206 瀏覽
工廠林立的觀唐,怎會想到有一間好食坐得舒服又高質素的西餐廳 Non kitchen, 今次叫了凱撒沙律🥗,南瓜湯,黑松露野菌意式燴飯,炭燒美國特給牛肉眼扒,蘋果撻。指定動作😏,第一出場是餐湯和餐包,南瓜湯香濃滑口,重南瓜味,美中不足是太細碗,唔夠喉添😋😋.凱撒沙律的菜都幾新鮮,有清新的感覺,沙律以生菜為主再配以脆卜卜既麵包粒🍞 而最重要既沙律醬就係自家製既🤞🏻 酸酸甜甜好開胃😋。牛扒真係超有水準,我今次就揀咗七成熟,無諗過咁好食,完全不膩既口感,肉嫩而多汁,一陣炭燒嘅風味,好食過好多有名的餐廳👍👍這個黑松露野菌意式燴飯的特點就是有一點外軟內韌的感覺,很Creamy的,值得一吃再吃😋😋最後吃這個蘋果撻,批底用酥皮,蘋果片切得薄如紙堆疊再焗香,食到酸甜口感之餘有有酥皮既脆口感仲有雪糕既冰凍甜味。餐廳整體令人舒適,員工服務態度良好,食物質素高,除咗享受食物,餐廳環境都係高質享受。

蘋果撻
黑松露野菌意式燴飯