星期六放假日,同好姊妹出去銅鑼灣行街食晏,好姊妹搵到個好地方,既舒適又寧靜環境享受午餐一出lift就見到餐廳門口佈置,充滿著聖誕氣氛🎄環境整潔美觀,裝潢設計很有日本風格,間約舒適地方都很寬敞舒適,用木系列的枱凳裝潢,令人好warm好舒適,好合適聊天的地方有氣清酒係一種開胃酒,粉紅色好靚,味道甜甜地而且有氣的清酒都幾特別前菜有蕃薯、豆腐和菜,開一開胃刺身八種盛由左至右順:分別有深海池魚、鯛魚、鰤魚、帆立貝、拖羅、三文魚、稚吞拿魚和針魚,各樣刺身都很鮮美食到吞拿魚腩簡直入口即化,好似身在日本咁福祝  特選  大吟釀之後唔係好夠喉再點多枝酒用來送鍋,邊飲邊食大蔥香蒜鍋湯底好正,佈滿洋蔥十分足料入味,首先放左配料菜、菇類、豆腐等等,之後再食我們的主菜和牛日本產飛彈牛我地點左兩款和牛,首先就食左飛彈牛,賣相好靚油花好平均,一滾完即食入口即時溶化停不了口!日本產神戶牛之後再食神戶牛睇到都流晒口水,油花一樣好平均,呢個肉質更肥美,一食落口比飛彈牛更加溶化,好滑溜的肉質,大愛簡直溶化埋我的心甜品牛乳奶凍,一食落超級濃厚的奶味從未食過咁濃郁的牛奶奶凍,連甜點都咁用心製作味道令人回味所有午市套餐包括小砵、

一出lift就見到餐廳門口佈置,充滿著聖誕氣氛🎄

環境整潔美觀,裝潢設計很有日本風格,間約舒適

有氣清酒
徹炭酸日本酒  薔微
係一種開胃酒,粉紅色好靚,味道甜甜地而且有氣的清酒都幾特別

前菜
前菜

有蕃薯、豆腐和菜,開一開胃

刺身八種盛

食到吞拿魚腩簡直入口即化,好似身在日本咁

之後唔係好夠喉
再點多枝酒用來送鍋,邊飲邊食

日本產飛彈牛
A5日本飛彈牛

停不了口!

日本產神戶牛
A5神戶牛肉眼

之後再食神戶牛
簡直溶化埋我的心

甜品

牛乳奶凍,一食落超級濃厚的奶味
從未食過咁濃郁的牛奶奶凍,連甜點都咁用心製作
味道令人回味

所有午市套餐包括小砵、沙律、白米、漬物無論服務、食物都非常優質,會再次光顧的餐廳
2017-12-16
徹炭酸日本酒  薔微