餐廳: 殿 大喜屋
資訊:

2017-11-20 901 瀏覽
前日同朋友係尖沙咀買完野,正唸緊去邊食飯 就見到對面有個超大廣告寫住'品質'原來係殿大喜屋,平時聽極尚大喜屋就多,終於見到殿啦,就係The one對面,超近好方便,一於試下佢先。上去可以坐𨋢或者行樓梯到一樓,行完我建議好似我呢d弱質女子都係搭𨋢好啦。接待處有幾張幾靚既櫈,如果等位可以坐。入到去雖然係平日都幾滿人哦,原來平日都咁多人。坐底左之後當然就係即刻落單啦,因爲已經超肚餓,佢一共有2本超厚既簿分開左剌身壽司同燒物炸物熟食類!千奇唔好以為兩本係一樣既野。比完經理落單之後,超級快就已經黎左刺身壽司,睇下d刺身先,油甘魚同三文魚都算厚切,兩種蝦都超級新鮮大隻,赤貝好大片好爽口,仲有好期待既拖羅雖然比想像中既細但入口即溶,正!之後又好快,成台都係野食,上菜速度真係好快,而且都唔會留單。飲品飲品要自己出去拎 2個大櫃既罐裝飲品 唔怕無想飲既野。熟食、炸物樣樣都好出色。食下食下好快就開始飽啦,之後當然就係甜品時間啦!佢既甜品係要出去自已拎嫁,行到出去見到3個大櫃全部都係甜品,仲有兩個櫃係雪糕,眼花撩亂,每樣都細細件 所以真係可以試到好多,鐘意甜野既人一定要試曬佢啦!
刺身
壽司