2018-02-22 144 瀏覽
太耐無出街吃好西,今次揀左日本菜同我肚腩仔祝賀新春大吉😄,大鄉理出左尖沙咀揀左呢間日本菜,環境十分舒服,服務員手腳好快,食完就即刻拎走啲碟唔會阻住曬,好似一直係身邊咁🤔叫左個dinner set,無記錯$1180加1,一定夠食夠飽前菜有個沙律菜,個菜係冰菜,第一次食,好爽,口感好特別👍然後黎個刺身併盤,通常刺食我唔食白透透地明嘅魚,但今次我係食曬所有款刺身,因為新鮮到係唔會覺得有腥味👍跟住係壽司,一樣係好鮮甜,希望黎碟,但又驚食唔落之後嘅菜式。下一味係魚,立魚,煎魚我唔太喜歡食,都係怕腥,但呢條魚係,唔腥,少油,魚味重,不過無咁滑口(係我擺得入口嘅煎魚,係👍)。然後係蠔湯,有少少張口感覺,好濃郁,材料多到滿。然後朋友們另外叫左個炸豬柳,炸得好疏脆,鎖住肉汁係入面,所以豬柳係鬆軟可口👍👍最後雪糕有3款選擇,抽子/海鹽雪芭,或者開心果雪糕,,我揀左開心果雪糕,,超正❤大滿足😂😂❤順帶一提,洗手間極乾淨,有衛生巾及護墊提供,係好窩心嘅餐廳🤔🤔😎
清酒

冰魚沙律