2018-06-05 134 瀏覽
話說皇室堡商場重建後,基本上除咗睇戲,都無係呢到食過嘢,今次陪朋友係到買嘢,順便就係到食餐飯。因為大家都想食啲香口嘢,所以今次揀左呢間Pastaholic,價錢亦幾合理,環境都幾舒服,唔係太嘈。兩丁友怕眼大肚窄,所以唔敢叫得太多嘢食。等左一陣就有嘢食到,首先係煙肉雜菇蕃茄忌廉意粉,一食落口就覺得好舒服,有輕微嘅蕃茄酸味,味道啱啱好,唔會蓋過曬其他味。再黎就係黃金四重芝士披薩,對我黎講PIZZA簡簡單單已經好好食,就咁食就有淡淡芝士味,加啲附上既蜜糖醬,就會有第二種味道,甜甜地好吸引,我比較鐘意加蜜糖醬既味道。之後就係脆炸原條白身魚配有皮薯角,魚塊炸得好好,魚肉仲好滑,薯角就無咩特別。各自點咗杯飲品,分別係鮮水果茶同西班牙白雞尾酒,雞尾酒帶少少酸味仲有微微既水果香,而鮮水果茶,茶味幾特別唔太甜帶少少幽香果味。最後朋友再叫咗杯朱古力芭菲,我只係食咗一兩啖,有幾種唔同既口感,幾過癮。總結,下次個PIZZA可以叫大啲。
煙肉雜菇蕃茄忌廉意粉
黃金四重芝士披薩