2018-12-10 436 瀏覽
今日的我打倒昨日的我⋯⋯昨日飯後路過看到餐廳重開,就去睇睇門口的餐牌,覺得新餐單睇落唔吸引冇咩興趣就走左。點知好搞笑咁係番到公司後,同事話係餐廳入面望到我,而我一眼都冇望佢就走左😂😂係佢大推激讚之後,好吧,咁就去試下!餐廳座位唔多,得十六個位其實尋日睇個陣我覺得佢既豆豉鯪魚意粉好奇怪,但偏偏同事激推既就係依款意粉,加上見到餐牌上既(Recommended),所以就決定揀佢依間感覺上似是一間小本經營既自家餐廳,廚房由一個廚師負責煮,一個女仔就負責招呼客人。落完單就有餐湯送上,係忌廉湯,不過飲得出應該唔係自製既。廚師煮野食好細心,開放式(?😂)既廚房真係睇到哂佢係一碟一碟即場慢慢認真煮,上菜時間要稍等(四個人食,半個鐘內到齊),但就真係唔係一早煮定個種,真係好有心做。忌廉豆豉鯪魚意粉!超級驚喜!真係冇諗過豆豉鯪魚都可以夾到意粉🙊!份量好大碟,味道好濃郁,意粉完全吸收左佢既調味,唔會係個種有汁店到就好味,冇汁就淡既,意粉融入左豆豉鯪魚既味道又唔會凸兀,味道驚喜。意粉軟硬程度適中,同埋都好足料,確實值得比個讚字👍🏻👍🏻(我昨日唔應該睇完佢個名就歧視佢🤣)辣椒意粉唔係好辣,味道偏淡,冇咩特別三文

係佢大推激讚之後,好吧,咁就去試下!

餐廳座位唔多,得十六個位

忌廉湯

落完單就有餐湯送上,係忌廉湯,不過飲得出應該唔係自製既。

招牌忌廉豆豉鯪魚意粉

忌廉豆豉鯪魚意粉!
超級驚喜!真係冇諗過豆豉鯪魚都可以夾到意粉🙊!

意粉軟硬程度適中,同埋都好足料,確實值得比個讚字👍🏻👍🏻
(我昨日唔應該睇完佢個名就歧視佢🤣)
蒜片辣椒意粉配意大利油浸蕃茄乾

辣椒意粉唔係好辣,味道偏淡,冇咩特別
三文魚盧筍忌廉意粉

三文魚忌廉意粉,忌廉好惹味,但同豆豉鯪魚意粉比既話,都係輸左
Liton茶

餐廳真是好細,多人去既話真係有位唔容易,價錢中等,味道款式有驚喜!
2018-12-07
招牌忌廉豆豉鯪魚意粉