2021-02-13 507 瀏覽
黎過食晚餐,覺得價格偏貴又唔係特別好味,仲要坐得好逼好唔舒服,印象一般。但女友話試過午餐好吸引,咁就試下啦。可能疫情關係,今次俾左4人枱我地,地方闊落,間房又好光猛,仲要坐足3個鐘都冇人趕,加上食物都好有驚喜,對呢度印象好左好多。加勒比式烤原條鮮魚 $158非常驚喜!唔係煎,係明火烤,連鋪上面既檸檬都燒焦左,變左有魚油味既檸檬,好惹味OMG!啲泰式辣汁係烤到入左魚肉裡面,非常入味,啖啖都係魚既鮮味+酸味+煙燻味,食到停唔到口。佢另外有個泰式辣汁可以點,好勁辣椒香好惹味,女友話太辣。唔記得係邊種魚,係中式既魚仔(可以比較下檸檬既大小),雖然唔係鱈魚咁冇骨,但魚骨唔太幼,容易整走既,用刀叉食就爭啲,我地就唔客氣,用手拎住食。配菜就小左啲,得兩個日本小薯仔,下次加配飯/意粉會好啲。澳洲牛面脥肉肉醬闊條面(Tagliolini) $138普通既菜式,轉左好味既牛肉後冇咁普通了。唔係得肉醬,真係有細舊既好嫩滑既牛肉,既然係面脥肉,預左牛味唔會好濃,但係整體都幾好味。iced latte (less milk) $23特登要少奶,等咖啡味突出啲,味道冇令人失望。咖啡本身好飲既,同奶既比例都合適。個

餐包
加勒比式烤原條鮮魚 $158
佢另外有個泰式辣汁可以點,好勁辣椒香好惹味,女友話太辣。
配菜就小左啲,得兩個日本小薯仔,下次加配飯/意粉會好啲。
加勒比式烤原條鮮魚
澳洲牛面脥肉肉醬闊條面(Tagliolini) $138
澳洲牛面脥肉肉醬闊條面
iced latte (less milk) $23
個杯+杯墊同啲cafe serve既一樣靚架。
港式奶茶都好飲既,幾有茶味,不過出現係呢度好似唔係好夾。。。

iced latte (跟餐)
cake $25
好似點左tiramisu蛋糕,一般啦。
tiramisu
導盲犬Delta表示呢度好好坐,好舒服,黎過咁多次都好好招呼!
2021-02-02
加勒比式烤原條鮮魚
iced latte (跟餐)