2020-06-14 674 瀏覽
到大角咀工作已近半年,同事每天中午都帶小妹嘗試新菜式,今日就帶我到紅葉茶屋😆上次中午經過已想試,但攞飛後都太多人等位所以放棄,今次醒目用某app先排隊,落到去過咗2個號碼,好彩未過5個號碼可以等下一張就有枱☺️等咗10分鐘左右終於有位😍見餐牌真係好多款都想試,同事點咗豚肉生薑燒定食$88,我點咗溫泉蛋卡邦尼烏冬$78🤤我份烏冬上到枱,超級香噴噴芝士味,加上面層灑了芝士粉🧀同事話有啲飽,索到陣味覺得太膩🤣相反,我好肚餓,覺得非常刺激我食慾,餐廳係以超濃厚忌廉做湯底,好似平時嘅忌廉稍為稀,但味道一樣濃厚!烏冬夠韌勁,溫泉蛋黃香滑,令成個烏冬更滑溜充滿蛋香🤤配上惹味煙肉,成件事真係好開心🥳老實講我最鍾意食肥膩嘢,呢碗烏冬喺肚餓嘅時候,真係令人感覺非常滿足!都要讚一讚前菜,大豆芽酸酸的令我減低烏冬嘅油膩感🤣

都要讚一讚前菜,大豆芽酸酸的令我減低烏冬嘅油膩感🤣
2020-06-05