2021-08-22 33 瀏覽
又嚟介紹拉麵啦喂❣️經過深小埗呢間小店 門外裝修都幾日本風 毫無懸念咁入咗去🎌呢度嘅拉麵可以話自由度極高 除咗湯底有7款選擇 叉燒可以揀火炙叉燒/慢煮肩肉 配菜有蔥/椰菜 再揀埋個麵想要咩軟硬度🍜除咗拉麵之外仲有日式小食揀 當然唔可以錯過啦😌◾海老湯拉麵◽鰹魚湯拉麵◾唐揚魷魚◽溏心蛋一上枱見到已經好興奮 尤其是見到塊叉燒🐷因為當日慢煮肩肉已經售罄 所以我哋都係揀咗火炙叉燒 燒得十分靚仔 肉同脂肪比例均勻 入囗超稔超嫩 仲好香tim😍兩款湯底都好濃郁 海老湯有大量櫻花蝦 好足料🦐而鰹魚湯濃得嚟帶點清甜😋我仲追加咗一隻溏心蛋 往往覺得拉麵有隻蛋先最完滿🥚另外叫咗個唐揚魷魚 雖然未至於熱辣辣 但係味道搭夠💯開頭望落以為好厚粉 但其實炸漿好薄 而且好脆tim
又嚟介紹拉麵啦喂❣️
經過深小埗呢間小店 門外裝修都幾日本風 毫無懸念咁入咗去🎌