2023-03-29 661 瀏覽
常來觀塘的我又發掘到新餐廳,又要捉朋友同我試下啦,餐廳設每位最低消費一套餐,網上訂座更有85折,記得先訂位喇。晚餐只有數款套餐選擇,牛、魚、雞及豬,唔洗點揀,套餐包括餐包、沙律、餐湯、紅白酒及薯條酒任添。西班牙鬆脆包前菜先來麵包打響頭炮,質感外脆內軟,配上香蒜希臘芝士醬同油浸蕃茄。翠綠青沙律配香蒜吞拿魚油醋汁沙律菜新鮮爽脆份量不少,灑上滿滿芝士碎同混入不少吞拿魚。烤甜粟米瓜湯店員隨後遞上2小充滿泡沫的咖啡杯,心林都無點咖啡,一飲原來是粟米熱湯,有意想不到效果。香辣薯條餐牌上寫住任食香辣薯條,沒想過會以一大盤送上,薯條上的辣粉夠惹味,仲有茄汁同酸忌廉醬,還想說太邪惡了,只可吃幾條,點知最後清盤了~烤法國鱸魚配甜茄香草檸檬橄欖油 $398主菜以小蠟燭保持温度,上菜時店員細心講解食物,原條鱸魚已去掉主骨,只有尾部碎骨,基本上可以啖啖魚肉放心食。香草烤伊比利亞黑毛豬 $398黑毛豬以慢煮方式調製,望落呈粉嫩色,好juicy 食落一啲都唔鞋,不用沾燒汁已好夠味,呢道菜絕對有驚喜。紅白酒優惠期內免費贈送100分鐘指定紅白酒任飲,店員會主動添酒,十分有禮。餐牌上還有單點甜品,但真的太飽了,下次再試試

西班牙鬆脆包

翠綠青沙律配香蒜吞拿魚油醋汁
沙律菜新鮮爽脆份量不少,灑上滿滿芝士碎同混入不少吞拿魚。

烤甜粟米瓜湯

烤法國鱸魚配甜茄香草檸檬橄欖油 $398

香草烤伊比利亞黑毛豬 $398
香草烤伊比利亞黑毛豬

紅白酒

餐牌上還有單點甜品,但真的太飽了,下次再試試。
2023-03-22
香草烤伊比利亞黑毛豬