2020-11-13 127 瀏覽
今日咁岩係九龍灣行街,但又唔熟路,就係open rice搵到呢間位於得寶商場既“曼谷車站”。餐廳外觀設計就真係一架火車咁,幾得意。叫左個飛天炒通菜,夠鑊氣,味道亦夠咸,睇到有唔少豆豉同辣椒碎,但食得辣既我就覺得可以再辣多少少,再惹味d啦~泰式炒金邊粉都好吸引,炒得岩岩好,唔會太乾,中意佢有d濕濕地咁。仲好足料,有唔少蝦、豆干、芽菜同蛋等等既材料。隔離有個青檸可以等大家因應自己喜好而“支”d檸檬汁調教酸度。炸蝦餅同樣出色,外脆內彈牙,蝦肉唔會冇味,配搭埋我最中意既泰式辣醬真係一流!青咖哩牛腩係今晚最驚喜既菜色,除左份量足,仲食到濃濃既椰汁混合青咖哩既味道,令入面既牛腩同泰國茄子好入味,而d牛腩都好鬆化,唔會好老。食到口渴就叫左杯珍多冰,本身以為平平無奇,點知飲到停唔到口椰汁味好濃郁,d粉唔會冇味,甜度剛剛好,唔會太淡。今日撞正有優惠,免加一,真係夠曬抵難得係九龍區搵到間性價比高又比較正宗既泰式餐廳,下次可以再黎試下其他菜色

泰式飛天炒通菜

炒金邊粉

炸蝦餅

青咖哩牛腩

食到口渴就叫左杯珍多冰,本身以為平平無奇,點知飲到停唔到口
椰汁味好濃郁,d粉唔會冇味,甜度剛剛好,唔會太淡。
珍多冰

今日撞正有優惠,免加一,真係夠曬抵

2020-11-13
炒金邊粉