2018-01-19 107 瀏覽
平日放工後約朋友晚飯,多會選擇油尖旺區,好處交通方便,但往往地方都較擁擠,空間感極小。今次在觀塘區工作的朋友,介紹來觀塘區工廈晚餐。位於觀塘區命脈鴻圖道,地面入夜後已較靜,位於一樓的 Non- Kitchen, 一推門好大驚喜,好大呀!簡直好似飯堂咁。可能時間還早,食客不多。生蠔有優惠價,$178 六隻,menu 寫住四隻歐洲,兩隻Gillardeau.上檯時,侍應細心介紹兩隻係愛爾蘭,兩隻係法國,兩隻係Gillardeau.愛爾的較細隻其餘的都好有肉地,新鮮。泡菜牛肉Pizza薄批脆脆邊,濃濃泡菜味, 連碎牛肉都有肉味。有驚喜, 值得一試再試。Set Dinner都幾多選擇, 我地試了炭燒西班牙黑豚鞍扒餐湯跟麵包,一件係蒜蓉包,另一件硬小小湯係超濃的玉米湯,玉米磨到好濃。水牛芝士蕃茄沙律蕃茄切一半,水牛芝士在内,很精緻呢!沙律菜很新鮮。豚鞍扒煎得外脆,肉質鬆軟。再有黃椒配菜,令這道菜清新返一點。跟餐可用半價換特色飲品,呢杯叫美人魚。

今次在觀塘區工作的朋友,介紹來觀塘區工廈晚餐。

可能時間還早,食客不多。

愛爾的較細隻其餘的都好有肉地,新鮮。
半打蠔

泡菜牛肉Pizza
薄批脆脆邊,濃濃泡菜味, 連碎牛肉都有肉味。
有驚喜, 值得一試再試。
泡菜牛肉pizza

餐湯跟麵包,一件係蒜蓉包,另一件硬小小

湯係超濃的玉米湯,玉米磨到好濃。
超濃玉米湯

水牛芝士蕃茄沙律
蕃茄切一半,水牛芝士在内,很精緻呢!沙律菜很新鮮。
蕃茄水牛芝士

豚鞍扒煎得外脆,肉質鬆軟。
再有黃椒配菜,令這道菜清新返一點。

西班牙黑豚鞍扒

跟餐可用半價換特色飲品,
呢杯叫美人魚。

美人魚